Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nomen est omen

Trend ekstravagantnih imena vole strane, ali i domaće poznate osobe

Angelina Jolie
Foto: Reuters
1/7
15.11.2017.
u 07:39

Slavne osobe u svijetu, ali i kod nas, često znaju ugodno ili neugodno iznenaditi odabirom imena za svoju djecu. Neki u tome prednjače

Ella Dvornik prije tri dana prvi je put postala mama. Rodila je u Zagrebu, a ne Londonu, a ime koje su roditelji dali djetetu zaintrigiralo je mnoge.


 

Malena Balie Dee, bez obzira sviđalo se to nekome ili ne – ima neobično i zanimljivo ime. No, takvi slučajevi u svijetu poznatih nisu rijetka pojava, pa bismo ih prije mogli promatrati kao nepisani običaj. Ljupka Gojić Mikić, koja je godinama živjela u Japanu, također je odlučila roditi svoje treće dijete u Zagrebu, a malenoj je dala ime Mari Dana. I njezine sestrice, starije Ljupkine kćeri Jana Sienna i Mila Amelie, imaju imena neuobičajena za naše podneblje. Nogometaš Niko Kranjčar ima kćer Loree, Jerko Leko sina Carlosa, a Amar Bukvić sina Amana. Glumica Ana Maras Haramander i njezin suprug John, inače Šveđanin, nadjenuli su svome jedincu ime Rubens, koje asocira na skandinavske korijene njegova tate.

Anine kolegice također su se odlučile za zvučna imena – Bojana Gregorić Vejzović kćer je nazvala Zoe, a sina Raul, dok je Ana Gruica sina kojega je dobila u vezi s Hrvojem Šalkovićem nazvala Marat Ivan. I glazbenici su maštoviti u odabiru imena svojih nasljednika – Gibonnijevi sinovi zovu se Rando i Lorenzo, kći Maksima Mrvice se zove Leelou, a Matije Dedića Lu. Najoriginalniji bio je riječki rocker Damir Urban – prvom sinu dao je ime Malik, a drugome Istok Zola.

No, kada se usporede s odabirom imena koje svjetski celebrityju daju svojim kćerima, onda domaća ne zvuče pretjerano egzotično. Svi su željno iščekivali kako će svojim blizancima dati ime glazbena diva Beyonce. Odabirom imena Sir za sina i Rumi za kćer nastavili su tradiciju pomalo ekstravagantnih imena budući da im se petogodišnja kći zove Blue Ivy.

Jedan od trenutačno najpopularnijih celebrity parova, Kim Kardashian i Kanye West, svoju je kćer nazvao North (Sjever), a sina Saint (Svetac), a sada svi očekuju kako će glasiti ime njihova trećeg djeteta koje će početkom iduće godine roditi surogat-majka.
Mnogo je komentara izazvao odabir imena Shiloh Nouvel Jolie Pitt , kćeri sada bivših supružnika Angeline Jolie i Brada Pitta. Kći Nicole Kidman zove se Sunday Rose, a Gwyneth Paltrow Apple.

Gwyneth je i sinu dala neobično, ali ne i nepoznato ime – Moses (Mojsije). Glumac koji je slavu stekao igrajući agenta Muldera u seriji ‘Dosjei X’, David Duchovny sina je nazvao Kyd, a njegov ništa manje poznati kolega Nicolas Cage kćeri je dao ime Kal-El, u čemu su tek rijetki prepoznali pravo ime junaka Supermana. 

Angelina Jolie
1/5

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije