Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koncert u novom sadu

Tereza u Novom Sadu: Izbrišimo sve ove godine koje su nas dijelile!

'23.09.2010., koncertna dvorana Vatroslav Lisinski, Zagreb -  Tereza Kesovija, koncert povodom proslave 50. godisnjice rada.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
23.01.2011.
u 17:53

Obožavatelji su je dočekali sa suzama u očima, a za cijelog koncerta zasipali su je velikim buketima cvijeća i drugim darovima.

Iako se u koncertnu dvoranu u Novom Sadu preksinoć moglo nagurati tek malo više od dvije tisuće posjetitelja, oduševljenje kojim ju je nakon 25 godina novosadska publika pozdravila, glazbena diva Tereza Kesovija vjerojatno neće nikad zaboraviti. Obožavatelji su je dočekali sa suzama u očima, a za cijelog koncerta zasipali su je velikim buketima cvijeća i drugim darovima.

 

 

Dva sata bez stanke

 

Razdragana Tereza koncert je započela simbolično pjesmom “Prijatelji stari, gdje ste”, a zatim su zaredali njezini stari hitovi “Nono”, “Na Stradunu”, “Stare ljubavi”, “Nježne strune mandoline”, “Na kušinu”, “Moja posljednja i prva ljubavi”. Iako je napunila 73 godine, neumorna Tere pjevala je puna dva sata bez minute stanke, presvlačenja ili predaha. Jedinstvena pjevačica cijelo je vrijeme komunicirala s publikom koja joj je nakon svake otpjevane pjesme uzvraćala velikim pljeskom. Bilo je i smiješnih trenutaka kad je Tereza od publike tražila da joj udijele rubac jer joj se oznojilo čelo, čak i ukosnicu kad joj je postalo prevruće.

 

Dok je pjevala pesmu “Još se srce umorilo nije”, naslonila se na dirigenta Đelu Jusića, izula cipele i nastavila pjevati bosa dodavši kroz smijeh: “Još se srce umorilo nije, ali noge jesu!”

 

 

Uvertira za Beograd

 

Osim u Terezinim rukama, mikrofon je na nekoliko minuta završio i u obožavatelja iz Novog Bečeja koji je samo za svoju glazbenu ikonu otpjevao pjesmu Franka Sinatre “My Way”. Odlično raspoložena Tereza, preksinoć je doslovno svojim baladama rasplakala publiku u kojoj su uglavnom bili stariji i sredovječni parovi i žene. Klasična bisa nije bilo, već će publika približila pozornici i s Terezom otpjevala nekoliko njezinih najpoznatijih hitova.

 

– Izbrišimo sve godine koje su nas dijelile, ali nas nisu razdijelile. Večeras se osjećam kao da nikada nisam ni otišla iz Novog Sada i kao da smo jedna velika obitelj – poručila je na kraju koncerta zadovoljna Tereza Kesovija kojoj je i više nego uspješan nastup u Novom Sadu bio najbolja moguća uvertira za onaj u Sava centru koji je sinoć održan. Nema sumnje da je Tereza kao i uvijek dala sve od sebe i nakon dva desetljeća oduševila i Beograd.

 

U afektu sam rekla da neću nikad pjevati u Srbiji

Kad se prije dvadeset godina našla nad zgarištem svoje kuće u Konavlima, Tereza Kesovija obećala je kako više nikad neće zapjevati u Srbiji. Ipak, obećanje je prekršila jer je, kaže, naučila da čovjek treba znati oprostiti, a ti koji su joj srušili kuću nisu znali što čine. – U afektu, čovjek svašta kaže jer nisam razumjela čime sam zaslužila da se netko iživljava nad mojom kućom. Osobno sam doživjela gubitak doma, kao i mnogi unesrećeni ljudi u tom ratu na svim stranama, ali mi moramo dalje. Svatko tko voli Terezu Kesoviju zaslužuje njezinu ljubav, gdje god bio, objasnila je u prosincu prošle godine Tereza razloge svog povratka pred beogradsku publiku

Ključne riječi

Komentara 31

EL
elephant
20:47 23.01.2011.

Umjereni Točno je da svakom pojedincu treba dozvoliti da sam prosudi gdje treba ići, a gdje ne. Ali usporedba sa Njemačkom je nemoguća. Njemački turisti su počeli dolaziti k nama (i drugima) nakon što je Njemačka platila ratnu odštetu, nakon što se bezbroj puta ispričala i što je najvažnije, nakon što je postala jedan od vodećih gospodarskih i demokratskih država u svijetu. Sa Srbijom na žalost to nije slučaj, tamo i dalje vlada mišljenje da su njihove zapadne granice kod Karlovca, a o ratnim odštetama možemo samo sanjati.

MO
meduza_os
10:51 24.01.2011.

Kako je lako od usta guzicu praviti,a sve zbog novaca......bljak!!!

MF
mfrank
10:49 24.01.2011.

Za mene je ona otpjevala svoje...neka pjeva prijateljima starim...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije