Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podijelio aleksa

Stihovi Đorđa Balaševića osvanuli na ratištu u Ukrajini: 'Jedan duh leti nad Krimom i sije mir'

Foto: Instagram
1/14
29.03.2022.
u 15:25

Fotografija je nastala u Mirnogradu, gradu u Donjeckoj oblasti u Ukrajini. A sve detalje napisao je pored fotografija.

Ni 34. dan ruske invazije na Ukrajinu situacija se ne smiruje, a ukrajinski i ruski pregovarači završili su još jedan sastanak na kojemu su izjasnili svoje uvjete za prekid vatre. Strašne situacije iz te zemlje nikog ne ostavljaju ravnodušnim, pa tako ni Aleksu Balaševića, sina preminulog glazbenika Dorđa Balaševića. 

Aleksa je na svojim društvenim mrežama podijelio fotografiju stihova svog oca koji su obilježili sukobe 90ih godina na području Balkana, a koji su osvanuli na ratištu u Ukrajini. Naime, dobio je fotografiju od jedne grupe kulturno-umjetničkog društva čiji su članovi podignuli transparent na kojemu su stihovi njegovog oca. Fotografija je nastala u Mirnogradu, gradu u Donjeckoj oblasti u Ukrajini. A sve detalje napisao je pored fotografija. 

"Stihovi mog oca na još jednom ratištu. Nažalost. U Ukrajini!!!!", napisao je Aleksa i potom nastavio: 

"Samo da ne bude rata, ludila među ljudima. Ovo nije situacija gdje je ponos na prvom ili drugom mjestu, ovo je nažalost situacija u kojoj ponos na posljednjem mjestu dok su molitva, pomoć i tuga na postolju. Dobio sam puno poruka kada je moj otac otišao među zvijezde iz cijele istočne Europe, tada sam se nadao da će mi i dalje pisati o njegovim ljubavnim pjesmama, da me pitaju postoji li Božja pivnica, ali... Bog mi pomogao! Skupina kulturno-umjetničkog društva slavenske duše koju čine naša pravoslavna braća Ukrajinci, Bjelorusi i Rusi iz istočne Ukrajine poslala nam je ovo pod naslovom 'Naša jednostavna slavenska duša' na ulicama Mirnograda, grada u Donjeckoj oblasti u kojem vrag pali svoju svjetiljku, ali Bog će je uskoro ugasiti... Nećemo se iznenaditi kad nam kažu da jedan duh leti nad Krimom, Odesom i Karpatima i sije mir, kao što je sijao gdje god je išao...".

VIDEO>>Will Smith se ispričao Chrisu Rocku: "Moje ponašanje je bilo neprihvatljivo. Sram me"

Komentara 3

Avatar highlander.celsius
highlander.celsius
16:48 29.03.2022.

Fujko

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
16:27 29.03.2022.

U intervjuu NINu, samo 15 dana nakon pada Vukovara, branitelje Vukovara nazvao ustashama, a napadače osloboditeljima. Najstrašnije što je vidio 18.11 nije bilo "šalji mesa kllat ćemo Hrvate" već "lice jedne časne sestre"?! Tko ne vjeruje , neka nađe na internetu i pročita.

DU
Deleted user
16:18 29.03.2022.

Balašević, riječi njegovih pjesama su vječne i primjenjive uvijek i svuda. Na žalost, prečesto moramo posezati za njima. "Samo da rata ne bude, ludila među ljudima..."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije