Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrt-ov voditelj

Aleksandar Stanković otvoreno: Dva puta mi se u životu dogodilo da me izbace iz kafića

Foto: HRT
1/5
24.02.2021.
u 10:03

"Zabranjivati ljudima ulaze u kafiće je diskriminacija. Tu nema nikakvog ali. Dva puta mi se u životu dogodilo da me izbace iz kafića i to zbog onoga što jesam – Aleksandar Stanković, novinar. Jednom je to tražio vlasnik kafića, jednom su to tražili gosti. Oba puta sam izašao i osjećao se us*ano zato što to i jest s*anje. Zajednica u kojoj živimo ne bi trebala biti takvo mjesto", napisao je Stanković

Aleksandar Stanković, voditelj i urednik HRT-ove emisije "Nedjeljom u 2" osvrnuo se na slučaj riječkog kafića čiji je vlasnik zabranio ulaz članovima HDZ-a.

"Zabranjivati ljudima ulaze u kafiće je diskriminacija. Tu nema nikakvog ali. Dva puta mi se u životu dogodilo da me izbace iz kafića i to zbog onoga što jesam – Aleksandar Stanković, novinar. Jednom je to tražio vlasnik kafića, jednom su to tražili gosti. Oba puta sam izašao i osjećao se us*ano zato što to i jest s*anje. Zajednica u kojoj živimo ne bi trebala biti takvo mjesto", napisao je Stanković na svom Facebook profilu. 

Podsjetimo, Stanković se na Facebooku prije nekoliko dana oprostio  od kantautora Đorđa Balaševića koji je preminuo u 68. godini života. Stanković je oproštajnu poruku uputio uz fotografiju plakata koji je 2019. godine dao postaviti u Novom Sadu. "Nema veze, svejedno, na stranu sad to, pusti priče... Mi te još čekamo u Nedjeljom u 2, da znaš!", napisao je Stanković uz fotografiju plakata na kojem piše "Dragi Đole, još uvijek te čekam. Mia Radenković". Riječ je o ženi koju Balašević spominje u pjesmi ''Ljerka'', a dosjetljivi Stanković medijima je tada otkrio i kako je došao na ideju za ovaj nesvakidašnji potez.

"Već 15 godina pokušavam dobiti Balaševića u svoju emisiju. Palo mi je na pamet da bi bih mogao zakupiti veliki plakat u Novom Sadu. Njegov sam veliki obožavatelj i slušam ga od djetinjstva. Bio sam na četiri njegova koncerta. Uz njegove sam se pjesme zaljubljivao. Čak sam 2004. bio u Novom Sadu i razgovarao s njim kako bi došao gostovati 'Nedjeljom u 2', ali odgovora još uvijek nema", rekao je voditelj tada za Tportal. Unatoč brojnim pokušajima, Stankoviću se, nažalost, nije ispunila želja pa svog glazbenog idola nije uspio vidjeti u emisiji ''Nedjeljom u 2'' iako je to žarko priželjkivao.

 

Ključne riječi

Komentara 40

KP
konzervativni_preporod
10:42 24.02.2021.

Stanković iako je dio medijske kaljuže ne bi trebao biti izbacivan nigdje.. ovdje je bitnije pitanje zašto smo svi prisiljeni njemu osiguravati egzistenciju hrt haračem te zašto uopće ima za kafić

Avatar pišući_šarlatani
pišući_šarlatani
17:03 24.02.2021.

Kada poglem najnoviju svinjariju indexa ona to moram okvalificirati kao crveni fašizam najgore vrste. Svaki onaj koji o tome šuti izaziva sve one koji su tankih živaca i mogu si uzeti primjer na događajima oko Charlie Hebdo. Nikada to nee bi odobravao ali shvatljivo bi moglo biti. ODGOVORI 12:02 24. 2. 2021.

PA
Pahor
10:09 24.02.2021.

Ajd da se jednom u zivotu slozim s njim. Jer kud to vodi? Mogu li na ulazu u svoj objekt napisati- komunjare, psi i kajtazijevi su nepozeljni? Ili se kajtazijevi i " braca" ne smiju spominjati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije