Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
373.000 pregleda u 5 dana

Nakon smrti Đorđa Balaševića, ova njegova pjesma najslušanija je u Hrvatskoj, BiH i Srbiji

Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/20
24.02.2021.
u 09:30

Croatia Records na svom je kanalu objavila tu pjesmu, ali i druge na koje ima izdavačka prava. Pjesma je objavljena tek 19. veljače, a u samo pet dana skupila je više od 373.000 pregleda.

Nakon što je vijest o smrti Đorđa Balaševića kao bomba odjeknula u cijeloj regiji, glazbenikovi fanovi ne prestaju tugovati, a čini se da su gotovo svi odlučili oprostiti se od njega slušajući istu pjesmu. 
Riječ je o pjesmi ''Kad odem'' koja je u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji među 10 najgledanijih videa na YouTubeu. 

Croatia Records na svom je kanalu objavila tu pjesmu, ali i druge na koje ima izdavačka prava. Pjesma je objavljena tek 19. veljače, a u samo pet dana skupila je više od 373.000 pregleda

 

U Hrvatskoj ta je pjesma na trećem mjestu ''trendinga'' na YouTubeu.

Foto: imdb

 U Srbiji se našla na petom mjestu.

Foto: YouTube screnshot

U BiH je na devetom mjestu. 

Foto: YouTube screnshot

Đorđe Balašević zauvijek je napustio ovaj svijet u 68. godini 19. veljače, u petak, a u strogoj je tajnosti pokopan dva dana kasnije, u nedjelju. U najužem krugu obitelji ispraćen je na posljednji počinak u Novom Sadu, a gradonačelnik Miloš Vučević proglasio je 21. veljače danom žalosti. Balašević je pokopan uz tamburaše koji su njegovo tijelo iz kapele ispratili pjesmom “Aco braco”, a zatim “Malom riđom”, dok su nad grobom svirali “Oliveru”. Đorđe je bio štovan diljem regije, a mnogi su se i na sam dan smrti počeli opraštati od njega, ponajviše ispred njegove kuće u Ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu, kao i na Trgu slobode. Potom su uslijedili gradovi Beograd, Sarajevo, Zagreb, Pula, Split, Osijek, Zadar, Slavonski Brod...   Novosađani su organizirali događaj "Noć kada je Đole preplivao Dunav" samo u njegovu čast.

Nekoliko tisuća ljudi okupilo se na Obali žrtava racije na Dunavu, a na Petrovaradinsku tvrđavu postavljena je fotografija panonskog mornara s jednog od njegovih koncerata. S razglasa su se čule Balaševićeve pjesme, a njegov potpis oslikavao se na brdu ispod Petrovaradinske tvrđave dok su iznad Dunava letjeli lampioni.

Podsjetimo, legendarni kantautor zbog upale pluća, ali i zaraze koronavirusom, završio je u Infektivnoj klinici u Novom Sadu. Iako se mislilo kako se oporavlja, vijest o njegovoj smrti u petak je poharala regiju i sve ostavila u suzama. Stanje mu se naglo pogoršalo, a nije mu pomogao ni respirator na kojeg su ga liječnici stavili. Kako je rečeno, više od dva sata liječnici su ga pokušavali vratiti u život, no ništa nije uspijevalo. Ni elektrošokovi, ni adrenalin, ni pacemaker.. 



 
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije