Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
branislav lečić

Srpski glumac suočio se s još djevojaka koje ga optužuju za uznemiravanje, o svemu se i sam oglasio

Foto: RTL Screenshot
1/3
01.06.2021.
u 22:30

Sada se o svemu oglasio i sam Lečić koji je za srpski Nedeljnik rekao da su te informacije "potpuno neistinite, jer ja nisam učinio, niti pokušao učiniti kazneno djelo silovanja".

Ne nazire se kraj skandalu u koji je upleten srpski glumac Branislav Lečić. Nakon što ga je kolegica Danijela Šajnfeld prva prozvala za seksualno napastovanje, s teškim optužbama u javnost je izašla i nekadašnja glumica Merima Isaković. U intervjuu za srpski Nedjeljnik progovorila je o kobnom susretu s kolegom Lečićem 1978. godine, tijekom kojeg ju je Lečić, kako tvrdi, seksualno napao, a potom ju je pokušao i silovati. Isaković je tada bila studentica glume i bilo joj je tek 18 godina.

Merima je kasnije kazala da su joj se javile i druge djevojke koje su joj ispričale da im je glumac prilazio na razne nepristojne načine te da će svjedočiti pred Tužiteljstvom protiv njega, ali javnosti ne žele otkriti svoj identitet. 

Sada se o svemu oglasio i sam Lečić koji je za srpski Nedeljnik rekao da su te informacije "potpuno neistinite, jer ja nisam učinio, niti pokušao učiniti kazneno djelo silovanja".

"Dalje, osvrnemo li se na zakonsku regulativu javnog informiranja, vidjet ćemo da se putem medija objavljuju i informacije, ideje i mišljenja o pojavama, događajima i osobama o kojima javnost ima opravdan interes da zna, bez obzira na način na koji su pribavljene informacije, u skladu s odredbama svog zakona, i da svatko ima pravo da istinito, potpuno i blagovremeno bude obaviješten o pitanjima od javnog značaja i sredstva javnog informiranja su dužna da to prvo poštuju. Postavlja se pitanje čiji interes i prava se ostvaruju na ovaj način, označavanjem nevinih ljudi kao počinitelja najtežih zločina, i to čak prije pokretanja kaznenih postupaka. Osim što je objavljivanjem mojih fotografija u tekstu o silovanju i mojim označavanjem kao "moćnog nasilnika" i silovatelja povrijeđen javni interes građana Republike Srbije, ovim činom povrijeđeni su i moji osobni interesi i prava, a prije svih moji ugled i čast, kao i pretpostavka nevinosti kao pravo koje mi je zagarantirano najvišim nacionalnim i međunarodnim pravnim aktima", poručio je Lečić. 

VIDEO>> Povratak Albine iz Rotterdama

 

Ključne riječi

Komentara 1

BE
berija
22:42 01.06.2021.

Ne vjerujem, ipak je on gostovao kod Stankovića u NU2.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije