Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Šime Bubica feat. Rock Akademija - 'Dušo moja'

Šime Bubica
Foto: Promo
1/3
11.04.2018.
u 11:42

Pjesmu je već 2005. godine, kada ju je Šime prvi put izveo na Festivalu dalmatinske Šansone u Šibeniku, pohvalio i legendarni Arsen Dedić koji mu je nedugo nakon toga napisao pjesmu 'Tko si'.

Nakon niza uspješnih glazbenih suradnji s Arsenom Dedićem, klapom Maslina, Mladenom Grdovićem, Renatom Sabljak i ostalih poznatih imena, glumac i pjevač, Šime Bubica, predstavlja nam novu prekrasnu šansonu 'Dušo moja', koju je na tekst legendarnog Zvonimira Goloba uglazbio Šimin prijatelj i glazbeni producent Toni Eterović.  

Pjesmu je već 2005. godine, kada ju je Šime prvi put izveo na Festivalu dalmatinske Šansone u Šibeniku, pohvalio i legendarni Arsen Dedić koji mu je nedugo nakon toga napisao pjesmu 'Tko si'.

- Do suradnje sa Zagrebačkom školom za popularnu i jazz glazbu, poznatijom kao Rock akademija, došlo je sasvim slučajno. - kaže Šime.

- Pričao sam sa svojom prijateljicom Majom Jakoliš, inače šibenskom akademskom sopranisticom, koja na Rock akademji radi kao profesorica pjevanja i rekao joj kako moram naći prateće vokale za nastup u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski povodom 20 godina Festivala dalmatinske šansone, a Maja se odmah dosjetila kako bi mi ona mogla pomoći sa svojim vokalnim ansamblom i tako je sve krenulo. - dodao je Šime.

Foto: Promo

Nakon izrazito zapaženog nastupa u Lisinskom, rodila se ideja da se ova prekrasna šansona predstavi u malo drugačijem „ruhu“ i da se suradnja nastavi. Vokalni ansambl se ponovno okupio, ušao u glazbeni studio glazbenog producenta Tonija Eterovića i snimio svoje vokalne dionice na pjesmi, a nakon toga su počeli dogovori za snimanje zajedničkog video spota. U cijelu priču ulaze i ljudi najzaslužniji za ovaj video spot, a to su akademski umjetnici, filmski redatelj Igor Jelinović i snimatelj Marko Jerbić, kojima je cijeli projekt predstavljao poseban izazov.  

Pjesma 'Dušo moja' u izvedbi Šime Bubice i Rock akademije u sebi istovremeno sadrži više naoko kontradiktornih kvaliteta. Ona je u isti tren suvremena i bezvremenska, moderna i arhaična, poletna i tužna.

Foto: Promo

- U tom svjetlu, glazbenim spotom željeli smo progovoriti suvremenim vizualnim jezikom, ali istovremeno naglasiti nostalgičan ton kojim pjesma obiluje. Svakodnevnim situacijama u urbanom arhitektonskom okružju pristupili smo na poetičan način te smo time pokušali u prvi plan gurnuti ono što je u pjesmi moderno, ali i ono što u pjesmi zaziva čežnju za nečim što se nikada ne može vratiti. Pokušali smo pjesmu osloboditi žanrovskih konvencija i prepustiti je čistom emocionalnom užitku koji leži u njezinoj suštini. Nadamo se kako smo u tome i uspjeli. - rekao je redatelj Igor Jelinović.

Inače, uz glazbu, Šime ovih dana u Zagrebu intenzivno radi i na novoj predstavi svog matičnog kazališta; Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, koje u koprodukciji sa DK Gavella iz Zagreba priprema predstavu „Kako je počeo rat na mom otoku“, inače prvu kazališnu adaptaciju popularnog Brešanovog filma.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije