Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vivaldi u novom ruhu

Šibenik ima novog Maksima Mrvicu - žensko je i svira mandolinu

Armani8
Reuters
14.03.2013.
u 17:28

Umjetničkog imena Sanius Verantius, ova 29-godišnja diplomirana arhitektica radi u struci, a 2012. godine nominirana je za nagradu Status u kategoriji narodne i etnoglazbe.

Da iz Šibenika dolaze mnogi glazbeni umjetnici s iznimnim talentima, potvrđuje i prvi spot Šibenčanke Sanje Vrančić koja izvodi poznate glazbene klasike u crossover verziji – na mandolini. Spot se režirao uglavnom u tvrđavi sv. Nikole u šibenskom kanalu, sniman je za obradu Vivaldijevog stavka Presto iz Četiri godišnja doba, a Sanja Vrančić sama ga je režirala i napisala scenarij.

Umjetničkog imena Sanius Verantius, ova 29-godišnja  diplomirana arhitektica radi u struci, a 2012. godine nominirana je za nagradu Status u kategoriji narodne i etnoglazbe.

Mandolinu svira od malih nogu, a ozbiljno se njome počela baviti u Zagrebu, za vrijeme studija. Pohađala je konzervatorij Cesare Pollini za mandolinu u Padovi, a pridruženi je član Madre Badesse te je dosad surađivala i s Gibonnijem, Nenom Belanom i već godinama surađuje sa Šibenskim kazalištem.

Trenutačno okuplja bend za promotivne koncerte, a prvi album snima u Zagrebu.

>>Pijanist Vitomir Ivanjek oduševio Bečane svojom virtuoznošću

Komentara 2

OB
-obrisani-
19:43 14.03.2013.

Žensko je i svira mandolinu.....curička slabo je to...moraš poznavat i druge viještine...

MB
Maya Bac
20:54 14.03.2013.

a ti bi trebao poraditi na gramatici...lose,lose .... Back to school !!! ;D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije