Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je Senidah?

Za kraljicom trapa luduju i Hrvati, video joj ima 40 milijuna pregleda, a sada se sprema pokoriti svijet

Foto: Instagram
1/5
29.08.2019.
u 08:00

Senidah je pravo osvježenje na glazbenoj sceni, a odiše i nevjerojatnom karizmom zbog koje ju mnogi uspoređuju s najvećim zvijezdama današnjice poput Rihanne i Lady Gage.

Rijetko je tko posljednjih godina napravio boom na regionalnoj glazbenoj sceni kao Senida Hajdarpašić. Karizmatična Slovenka crnogorskih korijena, poznata kao Senidah, trenutačno je jedna od najtraženijih glazbenica na našim prostorima.

Svoju popularnost ova pjevačica iz Ljubljane može zahvaliti trap-groznici koja je proteklih godina zavladala glazbenom scenom. Sredinom rujna Senidah će stati i pred zagrebačku publiku gdje je najavljuju kao jednu od najvećih zvijezda ovogodišnjeg Rujanfesta. Da je pravo osvježenje, potvrđuje i broj pregleda na YouTubu kojim se rijetko mogu pohvaliti i velike svjetske zvijezde. Njezini hitovi koji su mix rapa, trapa i RB-a ne broje nekoliko desetaka tisuća, nego milijuna pregleda!

Singl “Slađana”, koji je objavila prije godinu dana, ima impresivnih 41 milijun pregleda, dok ih je pjesma “Mišići” u samo tri mjeseca skupila 38 milijuna. Stoga ni ne čudi što Slovenci vjeruju da bi im uspjeh mogla donijeti i na nadolazećem Eurosongu. Iako još nema službene potvrde, šuška se da će susjednu nam državu na Eurosongu u Nizozemskoj predstavljati upravo Senidah. Prema pisanju srpskih medija, 34-godišnja pjevačica, dobila je jedinstvenu priliku da nastupi na najpopularnijoj glazbenoj manifestaciji, i to bez prethodnog sudjelovanja na nacionalnom natjecanju.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

Organizatori su uvjereni u uspjeh kraljice trapa, kako je mediji nazivaju, jer je njezin glazbeni žanr trenutačno veliki hit ne samo kod nas nego i u svijetu. Glazbenica navodno već priprema pjesmu kojom namjerava pokoriti Eurosong, no o kakvoj je pjesmu riječ za sada se ne zna. Zna se tek da će joj se nastupom na Eurosongu ostvariti velika želja o kojoj mašta još od 2014. kada je bila na korak do cilja. Tada je sa svojom grupom The Muff na slovenskom izboru za pjesmu Eurovizije zauzela visoko drugo mjesto i tako ostala kratkih rukava.

Iako se nekima može učiniti da su se Senidi jednostavno poklopile kockice, iza njezina uspjeha stoji dugogodišnji rad. Na sceni se pojavila još 2010. pjesmom “Pustinja”, a svoju je karijeru gradila korak po korak. Nekoliko godina bila je članica The Muffa, a nakon toga zaplivala je i solo vodama. Regionalni proboj doživjela je pjesmom “Slađana”, a svojim nastupom na Eurosongu sada sve planira podići i na svjetski nivo. To ni ne čudi jer osim zaraznih ritmova i pamtljivih tekstova ona odiše nevjerojatnom karizmom zbog koje ju mnogi uspoređuju s najvećim zvijezdama današnjice poput Rihanne i Lady Gage.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

A osim karizme veže ih i istančan modni ukus po kojem je Senidah itekako poznata u javnosti. Nezaobilazna je gošća modnih revija, a svojim odvažnim kombinacijama često se hvali i na Instagramu na kojem je prati više od 311.000 ljudi. No, unatoč tome što je glazbom zarazila milijune, o njezinu privatnom životu ne zna se gotovo ništa. Intervjue ne daje gotovo nikada, a jedna je od rijetkih pjevačica koja unatoč tome dobiva medijski prostor. I to ne zahvaljujući skandalima, bivšim i novim ljubavima, nego isključivo glazbom, a popularnosti joj unatoč tome ne nedostaje.

Pogledajte i tko su najplaćenije zvijezde današnjice.

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar comparator
comparator
09:03 29.08.2019.

Tehno-narodnjak . Užas živi!

Avatar rubinet
rubinet
10:51 29.08.2019.

"trenutačno je jedna od najtraženijih glazbenica na našim prostorima."..glazbenica? naši prostori??

ZD
zdip
08:44 29.08.2019.

slovenka crnogorskih korjena, a zapravo je porijeklom turkinja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije