Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAZBENA LEGENDA

Princeova obitelj traži od Trumpa da ne koristi njegovu glazbu

Foto: PA/Pixsell
1/3
13.10.2018.
u 15:55

- Princeovi nasljednici nikada nisu dali svoje dopuštenje predsjedniku Trumpu ili Bijeloj kući da koriste Princeove pjesme i zatražili su da se odmah zaustavi svako korištenje - napisao je na Twitteru Omarr Baker, polubrat Princea Rogersa Nelsona

Obitelj pokojne glazbene zvijezde Princea zatražila je od američkog predsjednika Donalda Trumpa da više ne koristi glazbu tog pjevača na svojim skupovima, kao što se dosad dogodilo u više navrata.

- Princeovi nasljednici nikada nisu dali svoje dopuštenje predsjedniku Trumpu ili Bijeloj kući da koriste Princeove pjesme i zatražili su da se odmah zaustavi svako korištenje - napisao je na Twitteru Omarr Baker, polubrat Princea Rogersa Nelsona, kako mu je bilo puno ime.

 

Po više američkih medija, tim američkog predsjednika navodno je u više navrata na skupovima puštao Princeovu najveću uspješnicu, Purple Rain. Prince je još jedan na dugačkom popisu umjetnika čiji su nasljednici, ili oni sami, zatražili od Trumpa da ne koristi njihovu glazbu na svojim skupovima.

Većina je to zatražila još tijekom predsjedničke kampanje 2016. Rolling Stonesi, Adele, Neil Young, R.E.M., Aerosmith i Queen, kao i nasljednici Georgea Harrisona, osudili su korištenje svojih djela na okupljanjima republikanaca.

Obitelj pokojnog Luciana Pavarottija, jednog od najvećih modernih tenora, kritizirali su korištenje snimke "Nessun Dorma", slavne arije iz Puccinijevog "Turandota".

Američki dužnosnici mogu dobiti licence kod tvrtki za zaštitu autorskih prava koje za to traže eksplicitno dopuštenje pjevača.

Mick Jagger, pjevač Rolling Stonesa, rekao je kako su unatoč njegovim zahtjevima organizatori Trumpovih skupova "puštali što su htjeli".

Ključne riječi

Komentara 3

SA
samoborka
21:01 13.10.2018.

Trumpe care, sto te mediji vise mrze,to te ja vise volim. Ne zato sto si tako divan, nego zato sto je svaki neprijatelj danasnjih sorosevskih medija moj idol! Posto znam da si vjeran citatelj Vecernjeg te da ces 100% procitati ovaj moj komentar saljem ti Big hug from Samobor Mr Trump!!

GV
golub Vaso
17:24 13.10.2018.

Neil young je bio prvi, jasno je rekao da podržava Sandersa

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
15:12 15.10.2018.

Kakva bezvezna laž, baš bi Trump puštao tu seljačku gay pjesmu na svojim skupovima..svašta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije