Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
one stižu sve

Poznate dame nisu razmažene ljepotice nego obične mame: Kuhamo i nemamo dadilje

Super mame
Foto: Pixsell
1/6
04.11.2014.
u 12:00

Monika Mamić stručnjakinja je za juhe, Lejla Filipović kuha dva ručka dnevno, Ana Čagalj ustaje u šest ujutro

Kada ih u televizijskom programu ili na stranicama naših novina vidimo besprijekorno uređene, prva je pomisao "lako je poznatim damama biti lijepima kada ih kod kuće čeka logistika u vidu dadilja i spremačica".

Ne bismo li provjerili istinitost te misli, upustili smo se u kratak razgovor s nekima od njih i doznali baš suprotno – one su sasvim obične majke koje uz dobru organizaciju stižu sve.

Pa i kuhati!

Bilo bi smiješno ne stići

– O da, kuham baš svaki dan. Izuzeci su ako idemo k suprugovim roditeljima na ručak ili kada "tata kuha", što znači da nas vodi na ručak nekamo u restoran – otkriva Lejla Filipović, supruga glumca i voditelja Tarika Filipovića, mama Dine i Armana i vlasnica trgovine odjećom te dodaje:

– Ja sam dežurna za štednjakom, a nerijetko kuham i po dva jela dnevno jer djeca ne vole ono što jedemo mi. Recimo, kada je nama na meniju mediteranska hrana, klinci traže "dječje radosti" poput bolonjeza, pohanog mesa...

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Slično je i u obitelji pjevača Jole čija supruga Ana Čagalj drži tri kuta njihove kuće i sama se brine o njihove tri kćeri Ivi, Emi i Tiji.

– Ja sam vam ona prava mama koja posprema, pegla, čisti, odvozi, dovozi, kuha...

– Evo, neki dan prije leta iz Splita, gdje živimo, u Zagreb, ne bih li stigla na modnu reviju svoje prijateljice, probudila sam se u šest ujutro i skuhala ručak za dva dana. Nemamo dadilju ni kućnu pomoćnicu. Ja ne radim i bilo bi smiješno da se nemam vremena posvetiti kućanskim poslovima i djeci – kaže Ana.

Iva Balaban, bivša manekenka, danas stilistica, poduzetnica i supruga nogometaša Boška Balabana, također je supermama.

– Sve radim u hodu, a pomaže mi malo, priznajem, spremačica. Nas je troje djece i dvoje odraslih. Svaki dan sve počistimo, prebrišemo... Znate, urednost mi je najbitnija na svijetu – kaže Iva, mama Tashe, Ivana i Tesse.

Sve se radi u hodu

– Naši klinci svaku večer spremaju svoje igračke i poslije jela sami pospremaju stol. Dakle, već imaju radne navike. Što se tiče kuhanja... kuham, no ne svaki dan. Volimo otići i na pizzu ili hamburger jer to nam je i dodatno druženje budući da sam tada posvećena njima, a ne štednjaku.

Glumica Ecija Ojdanić, koju gledamo u seriji "Kud puklo da puklo", i uz cjelodnevna snimanja trudi se djeci Cviti i Jakovu svaki dan servirati domaću hranu.

– Pa kakva bih ja Dalmatinka bila da ne kuham. Barem za blitvu nije potrebno puno vremena – smije se Ecija.

Foto: Promo

I kada smo već pomislili da ćemo naći barem jednu iznimku i pitali voditeljicu Moniku Mamić pomažu li joj dadilje u brizi za sinove Jakova i Josipa, evo opet potvrde da smo bili u krivu.

– Imala sam dadilju kao ispomoć kada je Jakov bio manji, ali trenutačno je nemamo. Uglavnom, mene je cijeli život na stolu čekao ručak pa i ja nastojim to osigurati svojoj djeci. Kuhamo svaki dan, ili ja ili moja mama. Djeca moraju jesti zdravo, to mi je moto, a ekspertica sam u juhama – kaže Monika.

>>Lejla Filipović otvorila butik: Strašili su nas da sad baš i nije vrijeme za biznis

>>Ecija Ojdanić: Kćeri Cviti sam rekla da je rad put do slave

Komentara 10

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
12:55 04.11.2014.

Supermame sigurno i vrt okopavaju divim im se kako sve stignu na spicu pa prijeme modne revije vode i poslovove a svaki dan na televiziji i novinama divota ma dajte najte pokazite obicne zene koje nemaju vremena ni nasminkat se a ni naspavat cemu moramo ovo citat

Avatar comandante
comandante
13:07 04.11.2014.

E ovo je šokantno, pa one kuhaju!!!!!

Avatar think pink
think pink
14:10 04.11.2014.

koliko nožnih prstiju ima ova na zadnjoj fotki? 15?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije