Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preminuo u 74. godine

Poznat je datum komemoracije za Milu Hrnića

Šibenik: Milo Hrni? snimio spot za pjesmu Imaš li nekoga
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/10
27.09.2023.
u 14:38

Hrnić je rođen je u Dubrovniku 3. 2. 1950. u obitelji koja se bavila glazbom, a pod imenom Božo Hrnić. Nadimkom Milo, koji mu je dala majka, uskoro su ga svi počeli nazivati, pa je kasnije, kad se profesionalno počeo baviti glazbom isti pretvorio i u službeno ime.

U četvrtak 28. rujna u 19 sati u Kazalištu Marina Držića održat će se komemoracija za pjevača Milu Hrnića , javlja Dubrovački dnevnik.
Milo je preminuo u jednoj dubrovačkoj bolnici u 74. godini života u rujnu ove godine. Sprovod za pjevača održan je prije tjedan dana. 

Hrnić je rođen je u Dubrovniku 3. 2. 1950. u obitelji koja se bavila glazbom, a pod imenom Božo Hrnić. Nadimkom Milo, koji mu je dala majka, uskoro su ga svi počeli nazivati, pa je kasnije, kad se profesionalno počeo baviti glazbom isti pretvorio i u službeno ime. Osamdesetih prošlog stoljeća bio je jedan od najpopularnijih dalmatinskih pjevača, redovito je rasprodavao koncerte i čak tri puta pobijedio na Splitskom festivalu. Prodao je više od milijun ploča i snimio 20 albuma. Dubrovčani su ga s Terezom Kesovijom 2004. godine proglasili pjevačem stoljeća grada Dubrovnika. 

GALERIJA Milo Hrnić ispraćen na posljednji počinak, od pjevača se oprostili prijatelji i neutješna supruga Dubravka

Šibenik: Milo Hrni? snimio spot za pjesmu Imaš li nekoga
1/12

Osim što je poznat po svom prepoznatljivom glazbenom izričaju, Milo Hrnić je poznat i po svom izgledu – zlatnom lančiću, raskopčanim košuljama, bijelim hlačama i brkovima koje ima od početka karijere. Tijekom svoje bogate karijere Milo Hrnić je ne samo otpjevao nego i autorski potpisao brojne hitove uz koje su odrastale generacije. 

Iako je često naglašavao koliko voli svoj rodni Dubrovnik, za Split je govorio da je majka njegove karijere i da nema Splita i Splićana, ne bi bilo ni njega. Zbog bolesti i obiteljskih problema duže vremena je izbivao sa scene, ali je u prosincu 2008. napravio povratnički koncert i to upravo u Splitu.

VEZANI ČLANCI:

Iako se glazbom počeo baviti još šezdesetih godina prošlog stoljeća, Milo i danas ima svoje vjerne obožavatelje. Isticao je kako mu je najveće zadovoljstvo kada u prvim redovima na svojim koncertima vidi mlade ljude jer to znači da su ih roditelji “odgojili” na njegovim pjesmama, a to mu je najveća nagrada. Hrnić je nastupao po Australiji, Americi, Kanadi i Europi.
Veliku popularnost Hrniću je priskrbilo i snimanje televizijske reklame za jednu banku, čije je zaštitno lice postao 2015. godine. Kako je sam rekao, honorar mu nije bio presudan da prihvati angažman u reklami s kojom je mnoge oduševio. Iako je u početku odbio snimiti reklamu, na inzistiranje ljudi iz banke na kraju je ipak pristao. 

VIDEO Milo Hrnić nikada nije prebolio veliku tragediju: 'Svaki dan plačem, ne mogu zaboraviti užas i paniku'

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
18:18 27.09.2023.

Komemoracija za Mila Hrnića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije