Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠA VODITELJICA

Petra Nižetić udarila po hrvatskom turizmu:'Imamo što naučiti od Havaja'

Petra Nižetić
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/5
05.01.2019.
u 14:04

Na otoku Kauai zakon je da niti jedna zgrada ne smije biti viša od palme. Kad nam je već turizam jedina ekonomska slamka spasa, onda da bar tu budemo kako treba - napisala je Petra na Instagramu.

Nekadašnja TV voditeljica i blogerica Petra Nižetić nakon udaje za bivšeg košarkaša, a sadašnjeg građevinskog poduzetnika Franu Mastelića, preselila se u San Francisco. Ovih dana uživa na odmoru na Havajima, odakle je uputila oštru kritiku hrvatskom turizmu. Petra je objavila fotografiju idile s Havaja i usporedila njihov turizam s našim.

-  Hrvatska od Havaja ima itekako što naučiti. Prvenstveno kako poštivati i voljeti svoju zemlju, a potom koje je pravo značenje pojma ‘turistička strategija’. Evo samo par detalja. Plastične vrećice su na cijelom otočju zabranjene još 2015. (prva američka država koja je to učinila). Billboardi su zabranjeni na prometnicama zbog apostrofiranja prirodnih ljepota. Zakonom je zabranjen uvoz i prodaja krema za sunčanje koje sadrže kemikalije oxybenzone i octinoxate kako bi se spriječilo daljnje uništavanje koraljnog grebena. Na otoku Kauai zakon je da niti jedna zgrada ne smije biti viša od palme. Kad nam je već turizam jedina ekonomska slamka spasa, onda da bar tu budemo kako treba - napisala je Petra na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

• Hrvatska od Havaja ima itekako što naučiti. Prvenstveno kako poštivati i voljeti svoju zemlju, a potom koje je pravo značenje pojma ‘turistička strategija’. Evo samo par detalja. . Plastične vrećice su, na cijelom otočju, zabranjene još 2015. (prva američka država koja je to učinila) ☝🏽. . Billboardi su zabranjeni na prometnicama zbog apostrofiranja prirodnih ljepota ☝🏽. . Zakonom je zabranjen uvoz i prodaja krema za sunčanje koje sadrže kemikalije oxybenzone i octinoxate kako bi se spriječilo daljnje uništavanje koraljnog grebena ☝🏽. . Na otoku Kauai zakon je da niti jedna zgrada ne smije biti viša od palme ☝🏽. . Kad nam je već turizam jedina ekonomska slamka spasa, onda da bar tu budemo kako treba 🤬 • @vlada__rh . . . #hawaii #heavenonearth #inspiration #laws #croatia #modakomodaplaces #rainbowstate #aloha #oahu #waikiki #vladarepublikehrvatske

A post shared by Petra Nizetic Mastelic (@modakomoda) on

Premda je većina pratitelja bila uz nju, te su se složili kako je kod nas situacija grozna, jedna joj je pratiteljica napisala kako "mrzi kad netko tko tu ne živi krene prosipati pamet". No, Petra joj je brzo odgovorila.

- Dušo draga fakat si malo polupala lončiće. To se ne zove prosipanje pameti nego ljubav prema domovini. Ja u Hrvatskoj živim cijeli svoj život, osim zadnjih par godina i namjeravam se vratiti. Nitko sretniji od mene da smo uređena i ekonomski stabilna država u koju ću se jednog dana htjeti vratiti i to ne samo je nego na stotine tisuća ljudi kojima je puna kapa svega.

Dok god budemo imali komentatore/forumaše poput tebe, nema nam iz ovoga blata - bila je oštra Petra Nižetić Mastelić. 

Pogledajte video: Kamo su nestale i što danas rade bivše prve dame TV-a

 

Ključne riječi

Komentara 44

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
14:17 05.01.2019.

Današnje dnovinarstvo se svelo na prenošenje raznih prosera od kretenoida sa socijalnih mreža

Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
14:18 05.01.2019.

Našao se bard hrvatskog turizma da daje savjete, ajde mala lovi rake g....re. Drži se photoshopa i napisanog scenarija. Redikul je onaj tko objavljuje njene izjave.

PR
Pušing_Rođo
14:12 05.01.2019.

Havaji takodjer imaju nauciti stosta od nas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije