Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU DESETLJEĆA

Palača će intervju Harryja i Meghan vidjeti kad i ostatak svijeta: 'Ne znaju što ih čeka'

Harry i Meghan kod Oprah
Foto: CBS/Screenshot
1/6
06.03.2021.
u 14:09

ITV i CBS suočili su se s bijesnom reakcijom na odluku da se nastavi s emitiranjem intervjua, dok se Harryjev 99-godišnji djed princ Philip oporavlja od operacije srca u bolnici. No, Meghan i Harry odlučili su da idu s inetrvjuom, smatrajući kako dvor koristi Philipovo zdravstveno stanje u napadu protiv njih.

Kraljica nije dobila 'prethodnu kopiju' intervjua Harryja i Meghan s Oprah Winfrey, tvrde izvještaji s dvora. Elizabeta II. i njeni pomoćnici intervju će gledati na CBS-u kada i ostatak svijeta, u 20 sati po istočno-američkom vremenu, odnosno u 1 ujutro po britanskom vremenu. Nakon toga će odlučiti hoće li odgovoriti na ono o čemu će u emisiji govoriti vojvoda i vojvotkinja od Sussexa. 

Dužnosnici su obećali da će u ponedjeljak odlučiti hoće li dati javni odgovor u svjetlu bilo čega što bi Meghan i Harry imali za reći. ITV će ga emitirati u 21 sat te večeri. U dosad dostupnim najavama može se vidjeti kako Meghan optužuje kraljevski dvor da "ovjekovječuje neistine" o njoj i princu Harryju tijekom njihova boravka u palači Kensington.

ITV i CBS suočili su se s bijesnom reakcijom na odluku da se nastavi s emitiranjem intervjua, dok se Harryjev 99-godišnji djed princ Philip oporavlja od operacije srca u bolnici. No, Meghan i Harry odlučili su da idu s inetrvjuom, smatrajući kako dvor koristi Philipovo zdravstveno stanje u napadu protiv njih. 

Iako će veći dio intervjua biti jedan-na-jedan razgovor o onome što vojvotkinja ima za reći o svom kratkom, ali okrutnom vremenu kraljevstva, Harry će se pojaviti pred kraj kako bi rekao svoje mišljenje i raspravio njihove planovi za budućnost. Vjeruje se da je ovaj pristup djelomično učinjen u pokušaju distanciranja od bilo koje jače optužbe koju je njegova supruga iznijela o vlastitoj obitelji.

Ali ako 36-godišnji princ, koji je i dalje šesti u redu na prijestolju, misli da će to ići na bilo koji način da zaštiti svoje ionako krhke odnose s rodbinom, posebno svojim bratom, vojvodom od Cambridgea, morat će ponovno razmisliti. William je posljednjih mjeseci jedva razgovarao sa svojim bratom, a njihov odnos navodno "visi o koncu" - iako se podrazumijeva da se princ Charles nije pokušao miješati. 

Očajni službenici također ne mogu vjerovati da je Harry toliko 'zastranio' da ne može vidjeti kako će intervju vjerojatno uništiti bilo kakav ostatak povjerenja između njega i njegove obitelji. Inače, Oprah je tražila Meghan intervju još 2018., odmah nakon kraljevskog vjenčanja, no bivša glumica kazala je "kako još nije vrijeme".

Meghan je u najavi dugoočekivanog intervjua rekla da se tog razgovora s Oprah sjećala "jako dobro" i da "nije smjela ni razgovarati s njom osobno", jer su u sobi morali sjediti drugi ljudi.

Na pitanje zašto sada govori, Meghan je napravila dugu stanku prije nego što je rekla: 'Pa, toliko stvari. Da smo s druge strane puno - puno životnog iskustva koje se dogodilo, a također i da imamo mogućnost donošenja vlastitih odluka na način da vam tada nisam mogla reći da. '

Dodala je: 'To nije bio moj izbor. Dakle, kao odrasla osoba koja je živjela stvarno neovisnim životom da bi zatim ušla u ovaj konstrukt koji je drugačiji nego što ljudi to zamišljaju, zaista je oslobađajuće imati mogućnost i privilegiju na neki način moći reći da, spremna sam za razgovor. '

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije