Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nešto drugačije

Otkriveni detalji Bidenove inauguracije: Poznate zvijezde nastupit će na televizijskom spektaklu

Tom Hanks - peglica
Foto: AFP
1/4
14.01.2021.
u 23:00

Iako su za dane nakon inauguracije uobičajeni koncerti i inauguracijski bal s donorima, ove godine toga neće biti, a i sama inauguracijska parada bit će virtualna.

S obzirom na nepovoljnu situaciju s koronavirusom, Odbor za inauguraciju novoizabranog američkog predsjednika Joe Bidena za večer inauguracije 20. siječnja sprema posebnu televizijsku emisiju. Emisija će se emitirati u prime-time terminu na ABC-u, CBS-u i NBC-u, dok će je uživo prenositi i CNN i MSNBC. U ulozi voditelja pojavit će se slavni glumac Tom Hanks, a u 90-minutnom specijalu nazvan 'Slaveći Ameriku' nastupit će i glazbene zvijezde Demi Lovato, Justin Timberlake, Ant Clemons i Jon Bon Jovi. Svečanost će uključivati još izvođača koji tek trebaju biti najavljeni, a posebna počast odat će se i 'američkim herojima'.

Čast izvedbe američke himne pripala je pjevačici Lady Gagi koja je s oduševljenjem prihvatila poziv.

- "Velika mi je čast što se pridružujem Bidenovoj inauguraciji 20. siječnja gdje ću otpjevati državnu himnu i proslaviti povijesnu inauguraciju Joea Bidena i Kamale Harris - napisala je pjevačica na svom Twitteru.

"Svjedočili smo nemalom broju heroja koji su prošle godine bili na prvim linijama obrane i služili američkom narodu. Želimo ispričati njihove priče, širiti njihovu pozitivu i slaviti ono što je najbolje u našoj državi", kazao je predsjednik Odbora za inauguraciju Tony Allen.

Iako su za dane nakon inauguracije uobičajeni koncerti i inauguracijski bal s donorima, ove godine toga neće biti, a i sama inauguracijska parada bit će virtualna.

Sama inauguracija imat će smanjeni broj uzvanika. Na inaguruaciji se neće pojaviti aktualni američki predsjednik Donald Trump, no zato hoće američki potpredsjednik Mike Pence. Umjesto građana, kojih je prethodnih inauguracija znalo biti na tisuće, u parku 'National Mall' bit će postavljeno 191.500 zastava, a bit će predstavljene zastave svih američkih saveznih država.

Inauguracijski događaji poznati su po nastupima svjetski poznatih zvijezda, pa je tako inauguracija Baracka Obame 2013. godine postavila visoku ljestvicu s nastupima Beyoncé, Kelly Clarkson i Jamesa Taylora. 

Komentara 8

Avatar @promatrač
@promatrač
00:40 15.01.2021.

Nešto je jako omiljen novi predsjednik tako da inauguraciju osigurava 25.000 vojnika.

AM
amajketi
00:00 15.01.2021.

Nikoga niiije briiigaaa. Outdated ste

PP
penelopea_pqa
23:37 14.01.2021.

Fujjj, svo ovo smece je zavrsilo svoje karijere, stici ce ih bojkot americkoga naroda,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije