Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEK 2011.

Oprah (još) ne odlazi s TV mreže?

Oprah Winfrey
AFP
06.11.2009.
u 14:52

Suočena s ultimatumom Discoveryja da svoju emisiju preseli na vlastiti OWN kabelski kanal ili izgubi taj kanal, "kraljica dnevnog talk showa" odlučila je oprostiti se od CBS-a, ali tek kad joj istekne ugovor 2011.

Za dvije godine najvećoj divi američke dnevne televizije ističe trenutačni ugovor s CBS-om, za koji ona snima "Oprah Show" u Chicagu, i pojavile su se glasine da će ona iz "vjetrovitog grada" premjestiti studio u Los Angeles, ali i da će prebaciti emisiju na kabelsku televiziju, na OWN (Oprah Winfrey Network) kojim grupacija kabelske televizije Discovery namjerava nadomjestiti ukinuti Discovery Health.

Naime, šef Discoveryja David Zaslav navodno je TV divi postavio ultimatum: ili će i njezina emisija biti na OWN-u, ili od Oprahina TV kanala, koji još nije profunkcionirao, neće biti ništa. Već prve najave takva poteza izazvale su paniku u CBS-u, gdje su računali na Oprahino produženje ugovora na još najmanje godinu-dvije nakon 2011., a izgleda da ni samoj Oprah nije mila pomisao na odlazak na kabelsku mrežu, gdje bi njezinu emisiju, umjesto stotine milijuna gledatelja, gledalo samo sedamdesetak milijuna kabelskih pretplatnika. Ni to što bi mogla prebaciti emisiju u udarni, večernji, umjesto dnevnog termina, ne bi bila garancija uspjeha.

Oprah Winfrey je nekoliko puta najavljivala mirovinu (1997., 2004.) ali na taj potez se teško odlučiti, jer bi to bilo gašenje posla koji joj je donio bogatstvo od 2,3 milijarde dolara i koji još uvijek privlači, ako ne više petnaestak milijuna kao u najboljim danima, još uvijek sedam-osam milijuna svakodnevnih gledatelja i reemitiranje u 140 zemalja. A manja publika podrazumijeva i manju medijsku moć, tako da će teško i ubuduće svaka knjiga čije ime Oprah prevali preko usana postati instant-bestseler.

Stoga ni ne čudi da je iz Oprahine tvrtke Harpo Productions stigao demantij vijesti o odlasku s CBS-a. Njezina glasnogovornica Angela DeŠaul kratko je priopćila:

Oprah još nije donijela odluku. Dat će izjavu krajem godine.

Znači da će sljedećih mjesec i pol dana trajati vrlo intenzivni pregovori između CBS-a (Sony TV-a) s jedne strane, Oprah s druge te Zaslava i Discoveryja s treće...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije