Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Održana premijera filma “Što nas ne ubije”

Što nas ne ubije
Foto: Promo
1/20
07.11.2018.
u 13:10

Publika jedva dočekala povratak djevojke s tetovažom zmaja

Premijera filma „Što nas ne ubije“ održala se jučer u kinu Cineplexx City Center one East gdje je, uz premijeru filma, predstavljeno i najnovije izdanje knjige prema kojoj je film snimljen.

Posjetitelji su, osim što su imali priliku prvi pogledati ovu najnoviju ekranizaciju poznatih švedskih trilera, uživali u piću dobrodošlice i izložbenim knjigama koje je osigurala izdavačka kuća Fraktura.

Film je ekranizacija četvrtog romana istoimenog naziva koji je nastavak Millennium serijala (Muškarci koji mrze žene, Djevojka koja se igrala vatrom i Kule u zraku). Posljednja filmska ekranizacija bio je film Davida Finchera Muškarci koji mrze žene iz 2011. godine koji je ostvario uspjeh i kod publike i kod kritike te osvojio i nagradu Oscar. Knjiga „Što nas ne ubije“ u Americi je ostvarila status bestselera a u istoimenom filmu se nastojala održati autentičnost knjige, što se vidi već po mnogo većoj zastupljenosti švedskih glumaca i ekipe filma.

Foto: Promo

Glavni lik u filmu, lik Lisbeth Salander, utjelovljuje sve popularnija engleska glumica Claire Foy a zanimljivo je napomenuti da se u filmu pojavljuje i bosanska glumica Andreja Pejić, javnosti poznata kao najpoznatiji svjetski transrodni model.

U filmu Što nas ne ubije pratimo Lisbeth Salander koja spašava nedužne žene od nasilnih muškaraca i ispravlja nepravdu. Ali ispostavlja se da je u svojim spasilačkim pohodima zaboravila spasiti jednu jako bitnu osobu – svoju vlastitu sestru. No stvari nisu onakve kakvima se čine.

Foto: Promo

U otkrivanju istine pomaže joj novinar Mikael Blomkvist pri čemu njih dvoje upadnu u mrežu špijuna, cyber-kriminalaca i korumpiranih vladinih dužnosnika. Strah, napetost i nove prijetnje s kojima se suočavaju primorat će beskompromisnoga lovca na istinu i genijalnu ekscentričnu hakericu na opasnu igru.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije