Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije na objavu Montenovih

Đelo i ja smo u tu priču ušli čista obraza i mirne duše. Kemica bi bio ponosan

kemal monteno
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
1/3
10.10.2017.
u 12:13

Unuke pokojnog glazbenika Kemala Monetana pismom na društvenoj mreži obratile su se Pauli i Đeli Jusiću Jr. i i istaknule kako se bračni par udrugom koristi za svoju samopromociju.

Putem društvenih mreža Lora i Lajla Monteno, unuke pokojnog glazbenika Kemala Montena obratile su se Pauli i Đeli Jusiću Jr. koji su osnovali udrugu Kemal Monteno te organizirali koncerte u čast legendarnom glazbeniku. 

Kemine unuke u pismu ističu da je bračni par Jusić Udrugu Kemal Monteno osnovao s ciljem zaštite lika i djela Kemala Montena ali da već skoro godinu dana zloupotrebljavaju isti taj lik i djelo. U pismu se Lora zahvaljuje što su Jusići osigurali grobno mjesto njenom djedu, te dodaje:

- Vi u Sarajevu ipak imate jako puno poznanika prijatelja a Kemu je slabo tko u Sarajevu znao pa srećom na vašu inicijativu dobili smo grobno mjesto u  Sarajevu, i to nije sve takve ste zvijezde da ste sredili da tu bude mjesto i za Branku, vi ste stvarno veliki ljudi! Vašoj velikodušnosti nikad kraja jer ste zatim sredili da grad Sarajevo stane iza troškova  spomenika samo mi glupani nismo to znali iskoristiti mi htjeli sami da radimo spomenik jer smo htjeli nešto posebno, baš ružno od nas kakvi smo mi  to ljudi -  piše unuka Monteno. Osvrnula se i na koncerte koje su u čast Kemi u Lisinskom organizirali Paula i Đelo Jr. Jusić.

 

 

- Izvinjavamo se što pare od koncerta nisu otišle vama i sto smo se zbunili svi i greškom koncert nazvali Kemo i prijatelji, naziv je bio Paula, Đelo i njihovi prijatelji. Još lijepih momenata desilo se upravo radi vas, naime na drugom koncertu osnovanom od strane udruge vi ste uspjeli izmoliti  i gradonačelnika Zagreba, gospodina Milana Bandića, da mojoj baki Branki uruči cvijeće, kako ste ga uspjeli nagovoriti još uvijek ne mogu da shvati mislim da je to uradio samo radi vas jer kao i mnogi ostali on nije poznavao Kemu. Rekli ste nam da jako puno izvođača ima ružno mišljenje o nama i da su vama lično rekli da oni dolaze na koncert radi vas, radi Paule i Đele, ne radi Keme nego radi vas dobri ljudi! - poručuje u pismu unuka.

Obitelj zato želi da se ugasi udruga koju su osnovali Jusići jer Montenovi smatraju kako im udruga služi samo za samopromociju.
Ubrzo su se i na Facebook stranici udruge oglasili supružnici Jusić. Na početku pisma kažu kako ih je rastužilo ono što su pročitali u Lorinom pismu, te da su s Kemom oduvijek bili privatno i poslovno povezani, a upravo je Đelo napisao Montenu neke od najljepših pjesama. U pismu ističu kako su udrugu osnovali bez ikakvih kalkulacija, učinili su to jer su osjećali moralnu obvezu da dostojno obilježe Kemin prerani odlazak. 

 

 

- Što se u glavama Montenovih dogodilo neka bude na njihovoj duši. Njihovim postupcima zgrožene su sve kolege, svi koji su u ove dvije godine  sudjelovali u koncertima. Niti jednog jedinog pjevača koji je sudjelovao u ove dvije godine na koncertima za njihovog oca, muža i djeda nisu nazvali telefonom i zahvalili im se na sudjelovanju. Dovoljno je samo napomenuti da Kemine unuke Lora i Lajla nisu došle niti na prvi, a niti  na drugi koncert svom djedu u čast, mada smo ih uvjeravali da bi bilo jako lijepo da cijela obitelj prisustvuje koncertu i radi Kema, a i radi drugih izvođača. - piše u pismu Paule i Đele Jusića. 

kemal monteno
1/9

Komentara 2

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
14:46 10.10.2017.

Udruga Kemal Monteno? Da je udrugu osnovala obitelj još bih razumio.

V1
Vinkazeljka 1115
12:47 10.10.2017.

Kod nas osnivanje udruga moderno od samopromocije,kriminala i još puno toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije