Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavljaju se nevolje

Novi udarac za Meghan i Harryja: Žena u koju su imali najviše povjerenja iznenada dala otkaz

Princ Harry i Meghan Markle
Foto: REUTERS
1/6
24.03.2021.
u 15:04

Bila im je desna ruka, a njezina iznenadna ostavka i odlazak s tako važne funkcije mnoge je ostavio u čudu. Zbog čega je žena koju su Meghan i Harry nazivali ‘neizmjernim doprinosom’ svojoj organizaciji odlučila odstupiti s funkcije, zasad nije poznato.

 Veliki intervju koji su prije nešto više od dva tjedna princ Harry i Meghan Markle dali Oprah Winfrey odbjeglim članovima kraljevske obitelji mogao je poslužiti za dobivanje naklonosti velikog dijela britanske javnosti koja im do tada nije bila naklonjena, no čini se da su tim medijskim istupom na sebe navukli još veći bijes.

Ne samo javnosti već i britanskih medija. Posljednjih dana ITV bilježi znatan pad gledanosti jutarnjeg programa zato što je s voditeljske pozicije emisije ‘Good Morning Britain’ otišao Piers Morgan, koji nije mogao sakriti koliko je revoltiran Meghaninim izjavama kod Oprah pa je zbog svega jutro nakon intervjua u emisiji nije nimalo štedio dovodeći u pitanje istinitost njezinih navoda. Zbog oštrih optužbi, ali i verbalnog sukoba s kolegom Alexom Beresfordom, Morgan je podnio ostavku, a njegove se slutnje sada i potvrđuju.

Foto: Screenshot/CBS News

Iz dana u dan otkrivaju se nove neistine koje su izrečene u intervjuu koji je pratio milijunski auditorij. Jedna od njih je i Meghanino priznanje da su se ona i Harry zapravo vjenčali tri dana prije pompoznog vjenčanja koje je pratio cijeli svijet, a nakon što su britanski mediji došli do njihova vjenčanog lista, Meghan i Harry i sami su priznali kako nije bila riječ o vjenčanju. Preko glasnogovornika su poručili da su tri dana ranije izmijenili bračne zavjete, a izmjena zavjeta ne predstavlja formalno vjenčanje pa samim time takva zajednica tada nije bila legitimna.

Najnoviji udarac zadala im je bliska suradnica Catherine St Laurent koja je posljednjih 11 mjeseci obnašala funkciju šefice osoblja i izvršne direktorice njihove nove neprofitne organizacije Archewell, na koju je stigla iz Zaklade Billa i Melinde Gates. Bila im je desna ruka, a njezina iznenadna ostavka i odlazak s tako važne funkcije mnoge je ostavio u čudu. Zbog čega je žena koju su Meghan i Harry nazivali ‘neizmjernim doprinosom’ svojoj organizaciji odlučila odstupiti s funkcije, zasad nije poznato.

Foto: Facebook/TS Auris

Na njezinu mjestu naći će se James Holt, koji je do sada bio zadužen za odnose s javnošću para u Velikoj Britaniji, a s obzirom na to da na njegovo dosadašnje radno mjesto zasad ne stiže nitko, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa vrlo će vjerojatno ostati bez službenog predstavništva u Britaniji.

U zraku je još niz nelogičnosti vezanih za intervju desetljeća, a jedna od njih je i zbog čega su uopće pristali na njega s obzirom na to da su svoj odlazak iz Londona ne tako davno objasnili činjenicom da se teško nose s medijima i pritiskom javnosti. Bilo bi naivno vjerovati da su Meghan i Harry bili uvjereni kako njihov intervju neće izazvati reakcije, a upravo je ta dvoličnost ono što im mnogi zamjeraju.

S druge strane život na dvoru ide dalje. Kraljica je trenutačno posvećena oporavku svog supruga princa Philipa koji je nakon mjesec dana u bolnici konačno stigao u njihovu rezidenciju, a u ovom izazovnom periodu sreću na dvor unijeli su i psići Fergus i Muick, korgiji koji su u dvorac Windsor stigli dok se princ Phillip oporavljao od zahvata na srcu u bolnici St. Bartholomew’s u Londonu.

Ključne riječi

Komentara 5

PR
PrimoracRi
15:14 24.03.2021.

Za rvacku nebitno....

AL
alfagt2015
17:08 24.03.2021.

ovaj se ogajtanio s tim zlatnim pleterima ko majmun u cirkusu i paradira sa tom holivudskom kujom

IN
Indy500
15:10 24.03.2021.

Što se ovo nas tiče? Zar su ovo vijesti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije