Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANISLAV LEČIĆ

Glumac optužen za silovanje kojeg smo gledali u "Pogrešnom čovjeku" i prije se sukobio sa zakonom

Foto: Marko Prpić/PIXSELL/Youtube Screenshot
1/13
23.03.2021.
u 11:04

Podsjetimo, glumac Branislav Lečić (65) u seriji "Pogrešan čovjek", autorice Jelene Veljače, igrao je Dimitrija "Mitra" Crnkovića.

Još jedan seks skandal potresa regiju nakon što je srpska glumica Danijela Štajnfeld (37) optužila kolegu Branislava Lečića (65) za silovanje i nadopunila iskaz na poziv Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu. Lečić je hrvatskoj publici između ostalog poznat kao Dimitrije "Mitar" Crnković iz serije Pogrešan čovjek, koju potpisuje scenaristica, aktivistica i glumica Jelena Veljača (39). Osim toga ne ostavlja trag samo kao lice s televizije, Lečić je također član Demokratske stranke u Srbiji te svojedobno ministar kulture i medija u Srbiji (2001.-2004.).

Međutim, srpski glumac nije prvi put u sukobu sa zakonom. Prije tri godine prema pisanjima tamošnjih medija, točnije 2. veljače 2018., glumca je zaustavila prometna policija tijekom rutinske kontrole te mu izmjerili 0.7 promila alkohola u krvi. Isključili su ga iz prometa te je kasnije protiv njega vođen postupak na Prekršajnom sudu u Beogradu. Glumcu i bivšem ministru kulture dva puta je poslan sudski poziv, ali on se nije odazvao pozivu. Zbog toga je sud izdao nalog za privođenje glumca jer se oglušio na sudske pozive poslane u svibnju i kolovozu iste godine.

Foto: Marko Prpić/Pixsell

- Bio sam na sudu i obavio sve što je trebalo. Mijenjao sam adrese zato što sam se selio i zato mi pozivi nisu ni stizali - rekao je tada glumac kojeg su godinu dana prije toga zaustavili zbog prebrze vožnje u naseljenom mjestu. Nakon nekoliko mjeseci glumac se sam pojavio na sudu i priznao krivicu, a presuda je bila donesena sljedeće godine.

Podsjetimo, u dokumentarnom filmu "Hold me right", koji je glumica predstavila na prošlogodišnjem izdanju Sarajevo Film Festivala, donijela je priče osoba koje su prošle seksualno zlostavljanje i uznemiravanja, a među tim pričama je i njezina priča. 

Nikada prije nije pomislila da će i svoju priču ispričati javno jer, nakon što je bila seksualno zlostavljana, nije se usudila niti je smjela reći što joj se dogodilo jer je znala da će to imati posljedice i za njezinu obitelj i za nju i njezinu karijeru i tada se povjeravala svom laptopu i snimala je videa u kojima je pričala o svom iskustvu.

Svoju priču tada nije mogla ispričati jer se bojala i jer je njezin silovatelj moćnik iz srpske filmske industrije, čije ime u dokumentarcu nije otkrila, ali poručuje svim žrtvama kako nisu krive i ne treba ih biti sram govoriti o tome.

Foto: Youtube Screenshot

Za Insajder je ispričala detalje o mučnom događaju.

- Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić u svibnju 2012. godine. Nakon četiri dana glumili smo u predstavi. Bila sam u šoku. Htjela sam odmah zvati policiju, ali sam razmišljala što će se dogoditi. Morate razumjeti to stanje - započela je glumica ispovijest koja je navela da ju je Lečić jedne večeri automobilom odveo na nepoznato mjesto, negdje na ograncima Beograda, i silovao. 

- Mučio me je i silovao. Ja sam govorila ne, neprestano, dok sam god mogla. To je bilo mučenje - psihološko, emotivno, fizičko i seksualno - kazala je Danijela dometnuvši da je cijelo vrijeme ridala i plakala i da je tijekom vožnje molila da ju vrati kući. 

Novinarka ju je upitala zašto ranije nije izašla s imenom svog zlostavljača i zašto je to odlučila napraviti sada. - Kada se pojavio slučaj žrtava Mike Aleksića u javnosti, Branislav Lečić je smislio da bude veliki aktivist protiv seksualnih zločina. U trenutku kada je on pozvao bivše učenike škole Mike Aleksića da uđu u njegovu glumačku školu, to je prelilo kap. Ja sam razumjela da to sada više nije pitanje što će se sa mnom dogoditi u trenutku kada progovorim, ovo je pitanje moje društvene odgovornosti - kazala je Štajnfeld koja je nakon silovanja otišla u SAD te se liječila od PTSP-a, a pomišljala je i na suicid.

Pogledajte najbolje trenutke s ovogodišnje dodjele Večernjakove ruže.

 

 


 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Stankić
Stankić
13:54 23.03.2021.

Jel ima možda i kakva vijest o zapadnim turčinima? Ne morate stalno pisati samo o ljudima, ajde nas malo informišite i o vašo otadžbini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije