Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HARVEY WEINSTEIN

Nekad najmoćniji čovjek Hollywooda, a sada je na dnu: 'Gotovo je slijep i ostao je bez četiri zuba'

Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS/PIXSELL
1/10
16.04.2021.
u 17:23

Fillmski producent Harvey Weinstein (69) odslužuje 23-godišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja.

Ozloglašeni filmski producent Harvey Weinstein (69) koji je osuđen na 23-godišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja ima teške zdravstvene probleme, piše Mirror. U kaznenom-popravnom centru Wende gdje odslužuje kaznu pogoršalo mu se otprije teško stanje i sada mu, kako kažu njegovi odvjetnici, propada vid i izgubio je nekoliko zuba.

- Moj klijent protivi se premještaju u L.A. Prvo mora obaviti hitne stomatološke i očne zahvate. Gotovo je slijep i potrebna mu je operacija očiju. Osim toga, već ima zakazane i zubarske preglede. Dosad je ostao bez četiri zuba - istaknuo je njegov odvjetnik Norman Effman. Inače, nakon novih podnesenih optužnica za seksualno zlostavljanje, Weinsteinov tim pokušao se izboriti da se producent ne izruči zatvoru u Los Angelesu opravdavajući sve sa zabrinutošću za njegovo zdravlje.

Osim toga, bivši producent ima problema sa srcem, dijabetes i visok krvni tlak te koristi hodalicu za kretanje.

Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS/PIXSELL

Sudac Kenneth Case odobrio je njegovom timu rok od tjedan dana za podnošenje zahtjeva za opoziv izručenja, a 30. travnja osuđeni silovatelj saznat će gdje će odlužiti ostatak kazne. Između ostalog, njegovo izručenje Los Angelesu već je dvaput odgođeno zbog pandemije koronavirusa.

Weinstein se više puta žalio na osuđujuću presudu za silovanje nakon 11 kaznanih prijava na Višem sudu okruga Los Angeles. Pet različitih žena optužilo je bivšeg hollywoodskog mogula za seksualne prijestupe koje je, prema njihovim navodima, počinio između 2004. i 2013. godine, a ukupna kazna koja mu se može odrediti ide i do 140 godina zatvora.

Podsjetimo, Weinstein je u ožujku 2020. proglašen krivim za seksualni napad na bivšu asistenticu Mimi Haleyji 2006. te za silovanje Jessice Mann, bivše glumice, 2013. Oslobođen je krivnje po dvije točke optužnice za predatorski seksualni napad za što je mogao dobiti doživotni zatvor.

VIDEO Poznati su detalji sprovoda princa Philipa


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije