Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri, dva, jedan - kuhaj!

Natjecatelji oduševili žiri afričkim specijalitetima: 'Danas nismo imali loše jelo'

Foto: RTL
1/8
15.02.2022.
u 23:15

Žiri je prošetao među radnim jedinicama kako bi vidio što im to kandidati pripremaju, a činilo se kako su gotovo svi večeras prilično samouvjereni i sigurni u ono što im kuhaju.

U večerašnjoj epizodi showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' Tomislav Špiček predstavio je novi zadatak nazvan ''Kuhinjske igre''. Parovi su u 75 minuta morali pripremiti dva jela, toplo predjelo i glavno jelo, a na stolu su ih dočekale tri osnovne namirnice – soja-sos, bulgur i kineski kupus.

No da sve ipak ne bude tako jednostavno, današnji odlazak u Špar sastojao se od nekoliko jednostavih, ali važnih pravila. Na svaki Marijanin zvižduk tijekom kuhanja jedan član svakog para morao je otrčati u Špar te u dvadeset sekundi iznijeti samo dvije namirnice. Ako bi slučajno uzeli više namirnica, Marijana im oduzima višak po vlastitom odabiru, a ako nakon dvadeset sekundi netko ostane u Šparu, ostaje tamo sve do njezina sljedećeg zvižduka, a drugi član ostaje sam za radnom jedinicom. U Šparu su natjecatelje dočekale i određene namirnice sa zastavicom. Takvu namirnicu su smjeli uzeti samo jednu, a ako je pravilno iskoriste i pripreme, dobit će tri boda.

Parovi su krenuli s pripremom osnovnih namirnica, a ubrzo je uslijedio Marijanin prvi zvižduk. U 20 sekundi svi su uspješno iznijeli po dvije namirnice pa su sada već polako mogli planirati svoj meni, a našle su se tu, između ostaloga, školjke, prepelice, bijeli bubrezi i jetrica. Marijanin drugi zvižduk ponovno je izazvao trčanje do Špara, a jedino se mladi Ante vratio bez ijedne nove namirnice. 

''Nismo se dogovorili što ćemo uzeti. Malo sam se izgubio'', pravdao se vatrogasac svojoj partnerici Mariji. Nakon trećeg zvižduka opet se trčalo po nove dvije namirnice, a svi su bili uspješni, a nakon četvrtog iz Špara ništa nije iznijela Sandra.

Žiri je prošetao među radnim jedinicama kako bi vidio što im to kandidati pripremaju, a činilo se kako su gotovo svi večeras prilično samouvjereni i sigurni u ono što im kuhaju. Marijana je parove iznenadila i posljednjim zviždukom, a tek su poneki članovi para odjurili po zadnje sitnice. Ostalo je još samo poslužiti spremljena jela i ocjenjivanje je moglo početi.

Prvi su na redu bili Ivana i Juan koju su za toplo predjelo servirali bulgur u woku s povrćem i lososom, a za glavno jelo Juanov španjolski specijalitet, školjke vongole na buzaru s bijelim grahom, kulenom i špekom. Ivana je tijekom cijelog kuhanja žestoko protestirala protiv lososa koji ne voli jesti ni pripremati, ali prihvatila je Juanovu ideju, a to je ponovila i pred žirijem.

Foto: RTL/Screenshot

''Sviđa mi se ovo toplo predjelo, posebno zbog zanimljive teksture… Juane, vi ste se opet vratili u domovinu ovom kombinacijom, to je meni uvijek dobrodošlo osvježenje, sviđa mi se'', komentirala je Željka, a svi su se članovi složili kako je njegovo jelo ipak malo preslano. Špiček je dao sedam, Pažanin osam, kao i Željka – lijepa 23 boda, kojima su pridodana tri dodatna zbog pripreme školjki sa zastavicom iz Špara – ukupno 26 bodova.

Sljedeći su jela donijeli Ante i Danilo koji su poslužili rižoto od sipe i kineske rolice sa svinjetinom i pireom od rajčice. Pažaninu se nije svidjela rajčica poslužena uz rolice, dok je pohvalio rižoto, ali je savjetovao dečkima da idući put pojačaju začine i pripaze na vrijeme kuhanja riže. Željka je pohvalila ideju, ali joj izvedba nije bila najsigurnija, a Špiček im je poručio da moraju poboljšati prezentaciju na tanjuru. Pažanin je okrenuo sedmicu, Željka također, a Špiček se odlučio za osmicu. Uz tri dodatna boda za sipu, to je ukupno 25 bodova.

Marija i Ante nosili su svoja jela sljedeći. Za toplo predjelo kuhali su zelenu tjesteninu s lososom i pršutom, a za glavno jelo na meniju je bio gulaš od bijelih bubrega te prilog od bulgura i kineskog kupusa. Željka je primijetila napredak u Antinoj pripremi tjestenine, pohvalila je prilog s kupusom i bulgurom, no nije joj se nikako slagao uz Marijin rustikalni gulaš, koji joj je također bio ukusan. Ni Špičeku se nije svidjelo miješanje raznih okusa, a Pažanin je rekao kako bi volio da su sami izradili domaće njoke ili pljukance. Željka i Pažanin dali su sedmicu, a Špiček šesticu. Uz tri boda za bijele bubrege,  to je ukupno 23 boda.

Foto: RTL/Screenshot

Nevena i Mirjana poslužile su varivo s kineskim kupusom, povrćem i kokosovim mlijekom za toplo predjelo te pržene lignje uz dodatak kuhanog bulgura s povrćem.
''Sretniji sam kad se pri kuhanju variva ide na priču koja vam je poznata'', komentirao je Pažanin nesretno kokosovo mlijeko, kojeg se Nevena bojala, no ipak se odlučila na pripremu afričkog recepta koji ju je naučila njezina strina porijeklom iz Tanzanije. Željki se također nije svidjela kombinacija okusa u varivu, a pohvalila je bulgur.

''Sutra ujutro odmah idem kupiti kokosovo mlijeko. Meni je ovo izvrsno!'' potpuno je drugog mišljenja bio Špiček, koji je sve iznenadio komentarom. No svi članovi žirija imali su velike zamjerke na njihove lignje koje su loše odrađene prezentacijski, bile su preslane i pečene na nedovoljno zagrijanom ulju. Špiček je dao sedmicu, Pažanin se odlučio tek za peticu, a Željka za šesticu – samo 18 bodova za mamu i kćer, koje nisu osvojile ni tri dodatna boda za korištenje lignji.

Dalibor i Petra samouvjereno su koračali prema žiriju jer su večeras bili na svom terenu – pripremali su tripice te ćuftice s bulgurom uz pire od krumpira i kineskog kupusa. I bili su u pravu, uslijedile su same pohvale žirija, a Špiček nije mogao prestati jesti njihove tripice. Pažanin je dao osam, a Željka i Špiček odlične devetke. Za dobro odrađen posao s tripicama, tata i kćer zaradili su još dodatna tri boda, a to daje zbroj od ukupno 29 bodova. ''Razvalili smo'', ponosno su zaključili Horvati.

Sandra i Ana bile su sljedeće. Za toplo predjelo poslužile su gyoze punjene povrćem i mljevenim mesom, a za glavno jelo svinjska jetrica u saftu s pire krumpirom. Žiri je pohvalio oba jela, uz sitne zamjerke i korisne savjete, na koje su prijateljice imale spremna opravdanja i odgovore.
''Bit će lakše ako uvažiš ono što ti je došlo izvana. Mislim da bi mogle same sebi zakomplicirati život ako se od njih bude samo odbijala ta kritika'', zaključila je Željka, koja je dala osmicu. I Pažanin je okrenuo osmicu, a Špiček je dao devet. Uz dodatna tri boda za svinjsku jetru – ukupno 28 bodova.

Foto: RTL/Screenshot

Posljednji par večeri bili su Snježana i Mario koji su žiriju poslužili njihove verzije sarmica – listove kineskog kupusa punjene mljevenom svinjetinom, a za glavno jelo tu su prepelice omotane pancetom te prilog od bulgura i poriluka. Željka i Pažanin pohvalili su oba jela, a posebno su ih oduševile sarmice.
''Tužno… Ali iznutra sočno, ukusno i fino. Ali na izgled je tužno'', na svoj je način dekoraciju komentirao Špiček. Svi članovi žirija skladno su dali osmice, a prepelice sa zastavicom su Tončićima donijele još tri boda – 27 ukupno.

Tata i kći Horvat odnijeli su pobjedu dana s 29 bodova, dok su se na začelju našle mama i kći Cokarić s tek 18 bodova. ''Danas nismo imali loše jelo… Sve je bilo dobro, do vrlo dobro i odlično, i onda je to gušt i kušati i ocjenjivati!'' zaključila je Željka.

A kakva to kulinarska avantura čeka parove u novoj epizodi, gledatelji će vidjeti već sutra od 21 sat na RTL-u.

VIDEO Pogledajte tko je nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji Novo lice godine

 

Komentara 1

Avatar tarana
tarana
05:17 16.02.2022.

Vijest godine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije