Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na instagramu

Nakon prozivki pratiteljice, oglasila se Mikulić: Ovo je bio cilj! Hejteri, pojedite se!

Foto: Instagram/riley.loudermilk
1/12
14.04.2021.
u 21:00

Glumica Marijana Mikulić na društvenim mrežama objavila je kako njezin sin Jakov ne govori, ne gleda u oči i ne odaziva se na ime. Nakon toga stigle su joj mnoge poruke.

Zdravlje je na prvom mjestu za svakog roditelja koji brine o djetetu i njegovim potrebama. O poteškoćama svog sina Jakova, glumica Marijana Mikulić detaljno je progovorila u objavama na društvenim mrežama nakon čega je došlo do eskalacije u njezinim privatnim porukama. 

Naime, glumica je opisala da njezin sin Jakov ne govori, ne gleda u oči te se ne odaziva na ime i dodala je da je nakon što je obavila zadnji pregled došla do uputa da se dječak uključi u terapiju, ali tek za 6 do 9 mjeseci kada će već imati tri godine. Neki su suosjećali sa slučajem glumice, ali jedna pratiteljica ju je napala.

"Jel' te nije sram da zdravo dijete i na račun djece stavljaš sebe u novine. Terapiju ne čekaš godinu i pol. Čemu takve nebuloze, neka djeca su stvarno bolesna", napisala joj je pratiteljica i nije odustajala.

Mikulić je prije toga zahvalila svima na porukama i razumijevanju koje su ukazali nakon podužeg statusa u kojem je opisalala stanje sina Jakova.

"Hvala svima na preporukama, savjetima i podršci. Nažalost, nemam vremena sve to čitati. Mi idemo privatno već neko vrijeme, Jakov dobro reagira na terapiju, pa ćemo se toga držati. Svejedno, hvala na preporukama koje ste slali. Ali što je s onima koji to ne mogu platiti? Što je s onima koji imaju veće poteškoće?" napisala je Mikulić na storyju na Instagramu nakon statusa koji je odjeknuo u javnosti, a glumica je u novoj objavi objasnila u kakvom je tretmanu njezin sin te apelirala na povećanje broja stručnjaka.

Foto: Instagram screenshot

"Jakov srećom nema nikakvu tešku dijagnozu, nespecificirani poremećaj u razvoju govora i razumijevanja. On ima roditelje koji su rano primijetili da s njime treba dodatno raditi te ga vode privatno na floortime i super reagira na taj način terapije kroz igru te za Jakova nije toliko problem čekanje termina u državnoj instituciji", započela je i u nastavku opisala kako je Jakov veseli zdravi dječak koji je tek nedavno počeo inicirati kontakt očima i ulaziti u interakciju s ljudima koji nisu ona.

"Tek s dvije godine počinje pomalo dopuštati mami interakciju u igri, bilo da se radi o kockicama, slikovnici ili običnoj pjesmici. Ne uvijek, i ne puno, ali krenulo je i sve je bolje. S dvije i pol smo već super, valjamo plastelin, radimo kolače, još ne govori, ne odaziva se na svoje ime, ali bude. Jakov neće čekati. Vodili smo i vodit ćemo ga privatno, dakle SAMI PLATITI i ne, nećemo se prijaviti za nikakve poticaje uzdržavanja, posebnih potreba i slično jer ima puno potrebitijih. Imala sam potrebu iskoristi medijski prostor koji mi je dan da ukažem na tromost sustava i na to da stvari treba mijenjati i to ne samo za one koji imaju koga zvati, nego za sve. Djece u potrebi je puno a terapeuta, očito, premalo, a od mnogih stručnjaka sam čula da je rana intervencija majka uspjeha te se isto uvjerila na primjeru vlastitog djeteta!", pojasnila je uporna glumica naglašavajući da država mora poticati ljude da upisuju ta zanimanja, pritom misleći na edukacijsko-rehabilitacijske znanosti te da se omogući djeci čiji roditelji nemaju mogućnost privatnih terapija da svoju djecu na vrijeme uključe u tretman.

Uskoro je stigao i odgovor iz ministarstva, a Marijana je ponosno podijelila to s pratiteljima.

Foto: Instagram screenshot

- Ovo je bio cilj!!! Hejteri, pojedite se! Kamen po kamen - napisala je glumica.

VIDEO Ljubavna priča princa Philipa i kraljice Elizabete ostavlja bez teksta

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 13

RO
roland
21:24 14.04.2021.

Valjača i Janjićka s kočijaškim i mrzilačkim rječnikom protiv socijalnih radnica, ova Mikulić mrzi mrzitelje? S kime one ratuju? Te žene su umjetnice, glumice, umjesto da rade svoj posao, one ulaze u neke čudne rasprave na društvenim mrežama. Pa neka naprave neku kazališnu predstavu, neka snime neki kratki film, a ne ovo što rade?

Avatar nisam_robot
nisam_robot
21:27 14.04.2021.

Problem je da najvise oni prozivaju i optuzuju koji sami ne nose nikakvu odgovornost, ne proizvode, ne rade u pravome smislu. Vec su to glumci, umjetnici koji zive od nasih poreza i prireza. A samim time ako si glumac automatski si pametniji i plemenitiji od ostaloga svijeta koji radi, proizvodi i ponekada grijesi. Samo kao glumac imas pravo nasumice optuzivati, nekontrolirano izrazavati mrznju i bijes, pozivati na linc. Ova je naprimjer koristila svoje malo djete i probleme oko njega da bi svima objavila kako ona toliko bolje zna kako bi i sto bi trebalo biti. Mi svi ostali smo gresni.. otpad jer nismo ni glumci ni umjetnici. Jedino sto u nas valja su Kune koje ove bezgrijesno bozanstvene osobe rado uzimaju. Ali i to im je uvjek premalo i uzimati ce samo sa prijezirom prema nama nesposobnim bezvrijednicima.

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
23:03 14.04.2021.

Hejteri u 99% slučajeva na internetu ne postoje. To bi bili kao neki "mrzitelji"? Mržnja je ozbiljna emocija, poput ljubavi, koja konzumira i motivira onog tko ju osjeća. Da bi bila potpuna mora biti aktivna. Ako je samo osjećaj-ideš mi na živce, ne volim tu osobu, glupan/glupača, dosadan/dosadna- to NIJE mržnja, osobito ako je najgore što po tom pitanju učiniš, tipkaš po društvenim mrežama. To je otprilike kao i "kauč revolucije" koje se svako malo dižu po fejzbuku, tviteru i slično, ispucavanje frustracija. Tko ne želi biti meta nek se odjavi i miran. Tko ne može podnijeti, isto. Tko je, pak, toliko psihić da prati i komentira njemu osobno nepoznate ljude, taj ima ozbiljnih problema u glavi. Bilo da "prati" te osobe i piše im nebuloze poput "draga, divna si, krasna si, itd " ili drži nekom predavanje o pisanju, ponašanju i slično. Ja osobno bih bila presretna da nikad ne prenosite što je tko od "poznatih" napisao, rekao uslikao itd na društvenim mrežama... oni koji to žele neka ih prate. Poštedite nas ostale. To bih ja donijela kao zakon! Voljela bih da vas netko tuži, ili da bar morate plaćati autorska prava tim mrežama, to bi vas valjda odvratilo od tog "novinarstva" koji je sramota vaše profesije. Toliko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije