Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIPA FASHION.HR

Najuzbudljivija revija Roberta Severa dosad izazvala ovacije publike

Revija Roberta Severa
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/15
25.10.2019.
u 23:08

Sever je u Paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma predstavio žensku kolekciju zvučnog naziva „Vasilisa Severova“, a čarobnih 40 lookova još je jedan pečat uspjeha dizajnera koji je ove sezone nadmašio sebe neočekivanom scenom revije.

Četvrti dan Bipa FASHION.HR-a obilježila je spektakularna revija jednog od najdugovječnijih modnih dizajnera u regiji, Roberta Severa. Pod pokroviteljstvom beauty brenda Noelle, Sever je u Paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma predstavio žensku kolekciju zvučnog naziva „Vasilisa Severova“, a čarobnih 40 lookova još je jedan pečat uspjeha dizajnera koji je ove sezone nadmašio sebe neočekivanom scenom revije.

Za dramatičan prikaz zaslužna je raskošna scena i režija revije u kojoj je sudjelovao i sam dizajner koji je na samom početku strgao platno iza kojeg se skrivalo pravo iznenađenje. U središtu piste smjestio se postapokaliptični romantični vrt. Vođen idejom da moramo probuditi, u modernom životu, izgubljen odnos s prirodom, Sever je manekenke smjestio u rajski vrt koji ih je zarobio u romantičnoj iluziji.

Ovo scensko uprizorenje osmislio je dizajner u suradnji s Tajanom Čanić, koja se bavi kreiranjem scenskih rješenja, a koja je uz raskošne biljke i cvijeće u scenografiji na pisti koristila i antikni namještaj. Odabir biljaka definirao je poveznicu s kolekcijom „Vasilisa Severova“ koja evocuira duh kasne jeseni u Rusiji te je tako breza česta biljka u ruskim šumama i romanima jedna od ključnih na pisti.

Poznat po svom suvremenom i chic izričaju, Robert Sever je u kolekciji „Vasilisa Severova” pokazao svoju viziju žene koja promišlja izvan okvira. Do krajnjih granica profinjena, ležerna i ženstvena kolekcija s puno ručne dorade osvojila je publiku. Majstorska posvećenost i sofisticiranost predstavljeni su u svakom šavu Severove kolekcije, koja je doživljena kao apsolutno neodoljiva u hladnim zimskim danima. Dio prikazane kolekcije Sever je na prvi dan jeseni već predstavio svojoj publici, a impozantna brojka od 40 lookova modna je nadogradnja tradicionalno dobrog brenda.

Ručno plisiranje, oslikavanje i vez detalji su koji su novu kolekciju Roberta Severa učinili jedinstvenom i njegovom dizajnu prepoznatljivom. Ove sezone haljine, suknje i veste dolaze u toplim bojama jeseni te su izrađene od najfinijih materijala poput vunenog štofa, čipke, damasta, viskoze, svile i tila, dok su kaputi raskošne izvedenice načinjene od brokata. Kaputi su i inače Severova jaka nit vodilja – oni moraju biti bogati, luksuzni i ekstravagantni, pravi eye catcheri. Osim kaputa, u novoj kolekciji dominira toplo pletivo, jesenski must have, na kojem su sada prisutni i ručno vezeni detalji te industrijska obrada.

Zajednički nazivnik prikazanoj reviji je suvremena, nosiva odjeća koju krase motivi s povijesnom referencom.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije