Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA VELESAJMU

Svježe i nikad bolje ideje na trećem danu Bipa Fashion.Hr-a

Bipa Fashion.Hr
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/14
24.10.2019.
u 23:26

Svoje kolekcije predstavilo je pet dizajnerskih imena – Staša Design, Yelena H.,Les Émaux., Anthony Avangard i Klisab, pa su redovi u Paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma imali premali kapacitet za sve koji su došli uživati u domaćoj modi.

Genijalni modni inovatori predstavili su publici svoje do sada neviđene ideje na trećem danu Bipa FASHION.HR-a. Sjajna dizajnerska imena pokazala su svoje viđenje modnih kreacija za nadolazeću jesen i zimu, a odobrenje publike i izuzetna posjećenost događaja nije izostala.

Svoje kolekcije predstavilo je pet dizajnerskih imena – Staša Design, Yelena H.,Les Émaux., Anthony Avangard i Klisab, pa su redovi u Paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma imali premali kapacitet za sve koji su došli uživati u domaćoj modi. Kao ključ uspjeha u radu još jednom su se pokazali predanost, promišljenost i osviještenost o situacijama o društvu. Jer, inspiraciju su ovi modni dizajneri crpili s raznih strana – iz modne prošlosti, iz proučavanja jakih ličnosti iz povijesti umjestnosti ili iz situacija društvene današnjice. Drugačije, sofisticirane i korak ispred svog vremena kolekcije prepoznali su i brojni poznati koji su posjetili 29. po redu Bipa FASHION.HR.

Kreacije Staše Randall obožava publika Londona , a još jednom je i naša publika imala prilike vidjeti modnu viziju za zimu dizajnerice koju cijeni svjetska modna kritika. Promišljeno viđenje mode Staša Design je predstavila u kolekciji simbolična naziva “Diversus”, čija inspiracija su različitost i senzibilizacija prema drugačijem. Tonovi modro plave, crne, camel, khaki pa do sive i bijele proželi su materijale poput prirodnog pamuka, vune, konoplje i za dizajnericu od iznimne važnosti bambusa. Minimalistički kaputi, haljine s rezovima koje prate liniju tijela, hlače ravnog kroja i bluze spuštenih ramena činile su okosnicu kolekcije od 14 stajlinga.

Dok je Staša Design inspiraciju potražila u prirodnim materijalima, Jelena Holec je u novoj kolekciji svog labela Yelena H. kao polazišnu točku zamislila zanimljiv fashion spoj. U potrazi za idejama Holec je zavirila u prošlost, te bila inspirirana hibridom dvorske dame i današnjih high street odjevnih komada. Nova jesensko zimska kolekcija odiše snažnim i voluminoznim odjevnim komadima poput bomber jakni s francuskim jabolt kragnama, haljina koje se lako pretvaraju u vjetrovke te funkcionalnih zimski jakni. Holec zimu vidi u zagasitim bojama i apstraktnim printevima koji površinu odjevnih komada čine malo više razigranom. 

Razigranost druge dimenzije i koketiranje s masculine figurama predstavio je dvojac koji obećava Les Émaux, a koji po prvi puta nastupa na Bipa FASHION.HR platformi i iza čijeg imena stoje Kristijan Žakić i Nino Sablić. Razbijeni su tabui između muške i ženske odjeće u prikazanoj kolekciji Femme i l'homme, u kojoj su se jakim military elementima 40-ih poput vojničkih kaputa s predimenzioniranim džepovima i detaljima na ramenima kao suprotnost istaknule flapper haljine 20-ih. Sjajni premaz tih tkanina, satinirana viskoza i lame još se jednom sukobljavaju s bogatom vunom i uzorkom riblje kosti koji su došli u obliku strukturiranih kaputa, suknji i balonera. Zima se pokazala kao omiljeno razdoblje ovih mladih kreativaca.

Rane godine 20. stoljeća inspirirale su i Antuna Aščića, Anthonyja Avangarda, za novu zimsku kolekciju “Danja”. Danja je Daniil Harms, ruski avangardni spisatelj čija muza je bila supruga Marina Malič, a čiji opus je prožeo 30-e prošlog stoljeća . Ideja stvaranja nove kolekcije bilo je traženje smisla u besmislu, što se u kolekciji Anthonyja Avangarda prezentiralo kroz sportske elemente kombinirane s klasičnim krojevima. Sklon kreiranju futurističkih modela, Aščić je u kolekciji za zimu vunu i pamuk suprotstavio neoprenu i umjetnim materijalima.

 Čast da zatvore treći dan Bipa FASHION.HR-a pripala je dvojcu Klisab, Marku Šabariću i Tomislavu Kliškiniću. U novoj kolekciji dizajnerski duo koji već sezonama osvaja publiku i kritiku kao ključni komad vidi kaput, njihov omiljeni outwear koji svaki look može učiniti atraktivnim, te je pametna investicija u garderobi. Naglašena ramena, komadi s ručno pletenom vunom, silueta odijela i haljina pokazali su se kao savršeni spoj nosivosti i fine tailoringa. U zimskoj kolekciji brend Klisab je prezentirao nove modele svojih već popularnih torbi, dok su po prvi puta dizajn osvijestili i prema šeširima, za čiju izvedbu je bio zaslužan obrt Šeširi Škrgatić. Baš kao i torbe koje su zaštitni znak brenda, i tehnika patchwork je statement moment u novoj kolekciji Kliškinića i Šabarića, koji je sada predstavljen kroz spajanje traka materijala, finalno obojenih paletom zemljanih tonova s akcentima u narančastoj i plavoj.

Sutra je na rasporedu revija Roberta Severa pod pokroviteljstvom beauty brenda Noelle, dok će peti, završni dan predstaviti novo modno lice velikih modnih imena. Veliko finale je rezervirano za reviju Zorana Aragovića i njegova Bite My Style uz sponzorstvo Philipsa, brend Twins uz pokroviteljstvo brenda cipela CCC, te Branka Donassy, Spirit by T.B. i Marina Design.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije