Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prije 56 godina

Mnogi su pokušavali, a Kirk Douglas jednim pozivom dogovorio je susret s Titom

Foto: Profimedia
1/6
06.02.2020.
u 10:15

Douglas je boravio u Beogradu, a Tito je po njega i suprugu poslao zrakoplov da ih doveze do Ljubljane, gdje su se susreli.

Prije 56 godina Kirk Douglas boravio je u Beogradu i prije prijama u američkoj ambasadi izrazio je želju upoznati Josipa
Broza Tita.

Upozorili su ga tada u američkoj ambasadi kako postoji velika šansa da se susret ne dogodi, a ambasador Velike Britanije rekao je kako on više od šest tjedana čeka da mu Tito odgovori na poziv za sastanak i upozorio ga je kako se nije lako susresti s Titom. Ovaj razgovor odvijao se u kući američkog diplomata i nakon ovog upozorenja američki glumac je odlučio sam dogovoriti sastanak i
nazvao je Titov ured.

– Sljedećeg dana predsjednik Tito poslao je svoj privatni zrakoplov kojim smo moja supruga i ja prevezeni do njegove vile u Ljubljani. Proveli smo s njima puna tri sata, pili smo vino i razgovarali – napisao je glumac u svojim  memoarima, a to je prenio Yugopapir. Tito mu je ispričao kako je pogledao sve njegove vesterne, a najviše je volio "Obračun kod O.K. Corrala".

Dodao je kako voli gledati vesterne jer mu barem nakratko odvlače misli od problema s kojima se suočava. Ambasador Velike Britanije bio je tada u šoku i nije mogao vjerovati kako je Douglasu uspjelo dogovoriti sastanak s tadašnjim predsjednikom SFRJ. 

Ključne riječi

Komentara 27

PL
plavi99
10:31 06.02.2020.

Jel vi to veličate Kirka ili ovog drugog?

CV
cvikcange
10:40 06.02.2020.

"Tito je poslao svoj privatni zrakoplov" prije 56 godina.________ Komentatori štovatelji "lika i djela", socijalizma i komunizma, upamtite ovu rečenicu. Je li "lik i djelo" slao svoj privatni zrakoplov za vas i vašu potrebitu hitnost, npr u slučaju bolesti?!

DU
Deleted user
11:54 06.02.2020.

Veliki glumac i veliki državnik i osloboditelj Hrvatske od fašizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije