Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobitnik Oscara

U 104. godini umro legendarni Kirk Douglas

Kirk Douglas
Foto: PA/Pixsell
1/8
06.02.2020.
u 00:51

Rođen je u New Yorku 9. prosinca 1916., a bio je jedna od najvećih zvijezda "zlatnog Hollywooda".

Glumačka legenda i dobitnik Oscara Kirk Douglas umro je u 104. godini života, javljaju svjetski mediji.

Rođen je u New Yorku 9. prosionca 1916. u obitelji ruskih židova kao Issur Danielovitch, kao jedno od šestero djece. Kirk Douglas bio je jedna od najvećih zvijezda "zlatnog Hollywooda". Prvu nominaciju za Oscara je dobio 1949. za film Šampion, dok je vjerojatno najpoznatiji po ulozi Spartaka.

Bio je otac Michaela Douglasa, također dobitnika Oscara.

Moja braća i ja s velikom tugom obavještavamo vas da je danas preminuo naš otac Kirk Douglas u dobi od 103 godine. Za svijet on je bio legenda, glumac iz zlatnog doba filma, humanitarac čija je predanost pravdi i ciljevima uzor kojem svi možemo težiti, napisao je na instagramu Michael Douglas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It is with tremendous sadness that my brothers and I announce that Kirk Douglas left us today at the age of 103. To the world he was a legend, an actor from the golden age of movies who lived well into his golden years, a humanitarian whose commitment to justice and the causes he believed in set a standard for all of us to aspire to. But to me and my brothers Joel and Peter he was simply Dad, to Catherine, a wonderful father-in-law, to his grandchildren and great grandchild their loving grandfather, and to his wife Anne, a wonderful husband. Kirk's life was well lived, and he leaves a legacy in film that will endure for generations to come, and a history as a renowned philanthropist who worked to aid the public and bring peace to the planet. Let me end with the words I told him on his last birthday and which will always remain true. Dad- I love you so much and I am so proud to be your son. #KirkDouglas

Objavu dijeli Michael Douglas (@michaelkirkdouglas)

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Uikančina
Uikančina
04:16 06.02.2020.

Što je uzrok smrti ?

GM
gmižić
05:37 06.02.2020.

R.i.p. legendo....učinio si moje djetinjstvo ljepšim, a vjerujem i mnoga druga.

DU
Deleted user
08:25 06.02.2020.

Kao čovjek nije se dao do 104. godine, kao legenda neće nikada umrijeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije