Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugačiji stil

Melania je preuredila vrt Jackie Kennedy i kritike joj dolaze sa svih strana

G7 Summit Biarritz First ladies - France
Foto: Moritz Thibaud/ABACA/PIXSELL
1/9
24.08.2020.
u 22:00

Supruga predsjednika Donalda Trumpa u jeku pandemije koronavirusa zaključila je kako vrtu treba obnova pogotovo jer je vrt tijekom pandemije postao mjesto na kojem je Trump održavao konferencije za medije.

Melania Trump javnosti je predstavila obnovljeni Rose Garden u Bijeloj kući i to je zapravo prvi put u 60 godina da je jedna prva dama mijenjala u vrtu koji je bio ponos i djelo Jackie Kennedy. Supruga predsjednika Donalda Trumpa u jeku pandemije koronavirusa zaključila je kako vrtu treba obnova pogotovo jer je vrt tijekom pandemije postao mjesto na kojem je Trump održavao konferencije za medije.

Foto: Reuters/Pixsell

Vrt, koji je 1961. godine naručio predsjednik John F. Kennedy 1961. godine, dizajnirali su Rachel Lambert Mellon i Kennedyjeva supruga Jacqueline. U vrtu su dominirali tulipani i ruže oko kojih su bila posađene magnolije i stabla japanske trešnje i posjetitelji Bijele kuće uvijek su mu se divili. Novi vrt uređen po uputama Melanie Trump pak nije izazvao takvo oduševljenje i korisnici društvenih mreža kritizirali su moderniziranu verziju ovog vrta u kojoj je nestalo šareno cvijeće stabla magnolija japanskih trešanja, a ta stabla su uklonjena uz objašnjenje kako stvaraju preveliku sjenu ostalim biljkama. Sada vrtom dominira nekoliko stabala, zelena travnata površina i manje biljke.

 

 

 

 

- Uzbuđeni smo što odajemo počast povijesti i slavimo budućnost u našem prekrasnom Rose Gardenu. Hvala svima koji su pomogli obnoviti ovog kultnog i zaista prekrasnog prostora - rekla je Melania Trump. U komentarima na društvenim mrežama korisnici najviše kažu kako vrt sada izgleda hladno i prazno.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar littleMORGEN
littleMORGEN
09:03 25.08.2020.

puno ljepse. divna zena sa stilom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije