Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRALJEVSKI PRESEDAN

Meghan će do oltara sama, a predat će je princ Charles

Meghan Markle i princ Harry
Foto: Victoria Jones/Press Association/PIXSELL
1/3
19.05.2018.
u 10:18

Posljednje noći prije vjenčanja provode na luksuznim putovanjima, a pretpostavlja se da će osiguranje koštati oko 30 milijuna funti

Iako se, nakon što je Thomas Markle, otac buduće vojvotkinje Meghan Markle, završio na operaciji srca i otkazao svoj dolazak u Veliku Britaniju i na vjenčanje, šuškalo da će mladenku danas do oltara otpratiti njezina majka Doria Ragland, iz Kensingtonske palače stiglo je priopćenje da će je kod oltara pričekati Harryjev otac, princ Charles od Walesa. Tim potezom kraljevska obitelj svojoj će novoj članici na najbolji način poželjeti dobrodošlicu u obitelj.

Troškove pokriva kraljica

Kad smo kod obitelji, Meghanina majka upoznala se sa svim članovima kraljevske obitelji uključujući kraljicu. Nakon proba koje su odradili u Windsoru, mladenci su se razdvojili i posljednju noć prije današnjeg vjenčanja proveli svatko za sebe. Meghan Markle tako je s majkom i najbližim prijateljicama djevojačku večer provela u Cliveden Houseu – luksuznom imanju udaljenom 30-ak kilometara od dvorca Windsor. Riječ je privatnom posjedu koji u svojoj ponudi ima raskošne apartmane, spa centar, nekoliko svečanih dvorana i raskošne vrtove. Noćenje u najjeftinijoj sobi ovog zdanja inače stoji 350 funti, no tijekom priprema za vjenčanje hotel je rezerviran isključivo za Meghan i njezinu svitu, koju uz drage joj ljude čine i frizerka, šminkerica, cvjećarica i stilistica. Princ Harry za svoju momačku večer, koju je proveo u društvu brata Williama, odabrao je Coworth Park u Ascotu u kojem se noćenje plaća visokih 1500 funti. Mladenci taj smještaj plaćaju sami, dok sve ostale troškove vezane uz vjenčanje podmiruje Harryjeva baka – kraljica. Jedina iznimka tome jest osiguranje, koje ide na račun poreznih obveznika, a koje će, prema procjenama, koštati oko 30 milijuna funti. Rutu vožnje kočijom dugu pet kilometra, oko koje će biti nagurano i do 100.000 ljudi, osiguravat će i snajperisti. Činjenica je da su mjere osiguranja jake, a građani koji su došli u Windsor prije vjenčanja da bi zauzeli što bolje pozicije imaju ograničen prostor za “kampiranje”. Isto tako, mnogi koji su željeli neće moći biti na ovom velikom događaju jer jednostavno nema mjesta za sve. Stoga su diljem zemlje, a prije svega u Londonu, organizirana montažna gledališta koja će omogućiti građanima i turistima da svjedoče prinčevu sudbonosnom „da“.

Princ Phillip ipak dolazi

Što se pak tiče sretnika koji će današnjem vjenčanju svjedočiti uživo u kapelici st. Georgea u Windsoru, lista je podulja i sadrži čak 600 imena, među kojima će biti sve članice grupe Spice Girls, Sir Elton John, cijela glumačka postava serije “Suits”, koja je proslavila Meghan, uključujući njezina supruga s malih ekrana Patricka J. Adamsa, Meghanina velika prijateljica, teniska zvijezda Serena Williams... Buckinghamska palača potvrdila je da će kraljičin muž princ Phillip, koji se lani umirovio i koji je nedavno bio na operaciji kuka, ipak nazočiti vjenčanju svojeg unuka. Govoreći o ugođaju, osim u okićenom Windsoru, zastave su izvješene diljem zemlje i Britanci se pripremaju za veliko slavlje koje će potrajati do kasno u noć, a razlog za veselje je i odluka da se, mladencima u čast, radno vrijeme svih pubova produlji do 2 sata poslije ponoći. 

Meghan Markle i princ Harry
1/11

Komentara 1

DS
ds
18:40 19.05.2018.

"Ushicen"sam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije