Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne može to shvatiti

Matiju Vuicu ovakvo ponašanje ljuti: Zamislite tu bahatost da traži toliko od gospođe koja živi od mirovine

Zagreb: Matija Vuica, dizajnerica, pjevačica i kostimografkinja
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/7
08.04.2022.
u 14:06

Matiji jako teško pada kada vidi s kako malim mirovinama većina starijeg stanovništva jedva preživljava.

Dizajnerica i glazbenica Matija Vuica sljedeće godine bi trebala u mirovinu, ali kaže kako je mirovina ne zanima jer želi i dalje raditi i živjeti od svog rada, a ne od mirovine.

-  Moj posao drži me vitalnom, jurim od rane zore i vraćam se kasno navečer, kad zaključam salon. I sretna sam! - kaže za mirovina.hr Matija Vuica čije se kreacije nose i u Hollywoodu kao i diljem svijeta na brojnim glamuroznim i elitnim okupljanjima. Matiji jako teško pada kada vidi s kako malim mirovinama većina starijeg stanovništva jedva preživljava, a brojni su slučajevi i u njezinoj okolini i zato se trudi pomoći gdje može. Preko puta nje je susjeda koja je cijeli život radila je kao stomatologinja, a ipak ima malu mirovinu.

– Kad god nešto skuham, nosim joj, a ona se stalno odužuje s raznim pitama i ne znam čime sve ne. Mislim da svi trebamo više pažnje obraćati na starije ljude. Brinuti o njima. I kad na cesti vidim prosjaka… oni mladi bi mogli i morali nešto raditi. Ali oni stariji… nikad neću proći pored starijeg da ne udijelim pomoć – priča dizajnerica. Nada se kako će se nešto promijeniti u mirovinskom sustavu jer joj je bolno gledati kada ljudi koji su cijeli život radili si ne mogu priuštiti ni kavu s prijateljima i jedva plaćaju hranu i režije.

– Moja susjeda pozvala je prijatelja na kavu, a on naručio konjak i duplu kavu. Pa mu je rekla da ga je pozvala na kavu, ali da ne može platiti sve što je naručio. Zamislite tu bahatost da traži toliko od gospođe koja živi od mirovine? – govori Matija koju ovakve priče jako rastuže.

VIDEO Na nogu tetovirao trenutak kad je Will Smith ošamario Chrisa Rocka

Ključne riječi

Komentara 2

SA
sasenko46
14:48 10.04.2022.

Nemogu zaboraviti jos prije 15 god sam,svirao u Esplanade baru inace pazio da bude glasovir "decentan"i da ne smetam gostima koji imaju naravno i službene govore.Ali Gdi Vuici sam smetao drugim riječima je rekla konobaru da prekinenem. Ostao sam Paf???Svirao sam u Svicarskoj u poznatim hotelima i nisam imao nikakve pritužbe. Nije mi jasno onda bilo tko je ta osoba!?Sada mi je jasno!!!

KO
Kološanin
15:45 08.04.2022.

Zamislite te bahatosti da haljinu naplatiš 15 tisuća kn.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije