Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTNE OPTUŽBE

Matanić nakon priznanja zlostavljanja ugasio profil, podržale ga i poznate glumice i novinarke

Peroj: Dalibor Matanić, filmski redatelj i scenarist
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/12
06.04.2024.
u 09:38

"Iskreno i hrabro dalje", "respekt i podrška", "svaka čast is retno", "Dado uz tebe smo" poručili su mu pratitelji, a bilo je čak i onih koji su posumnjali u optužbe, premda je Večernji list prvi donio svjedočanstva onih koje je Matanić maltretirao

Redatelj Dalibor Matanić je nakon sinoćnje objave na Facebooku u kojoj je priznao da je uznemiravao kolegice ugasio Facebook profil i zaključao onaj na Instagramu. 

Podsjetimo, Matanić se u podužem postu na Facebooku oglasio nakon šokantnih optužbi nekoliko glumica i otkazane suradnje na snimanju serije Šutnja. 

U statusu je priznao da je  drogiran i pijan 'uznemiravao kolegice' te kako je zatražio liječničku pomoć. Status je objavio tek nakon što je priča izašla u medije i u njemu, uz puno riječi kajanja, nije izravno napisao o kakvim je djelima riječ zbog kojih se kaje. Ali je, između ostalog, naglasio kako je puno toga 'učinio za ovu zemlju' i zatražio mir za obitelj.

Foto: Facebook

Nakon njegovog priznanja dobio je puno lajkova i poruka podške, a zanimljivo je da je podršku dobio i od poznatih glumica, glazbenica, televizijskih zvijezda, novinarki i novinara. 

Foto: Facebook

"Iskreno i hrabro dalje", "respekt i podrška", "svaka čast is retno", "Dado uz tebe smo" poručili su mu pratitelji, a bilo je čak i onih koji su posumnjali u optužbe, premda je Večernji list prvi donio svjedočanstva onih koje je Matanić maltretirao, što možete pročitati OVDJE. 

Kazneni zakon propisuje kazne za različite oblike uznemiravanja. U slučaju da je riječ o spolnom uznemiravanju, kazna zatvora prema posljednjim izmjenama Kaznenog zakona može biti do dvije godine.

Foto: Facebook

- Spolno uznemiravanje je svako verbalno, neverbalno ili fizičko neželjeno ponašanje spolne naravi koje ima za cilj ili stvarno predstavlja povredu dostojanstva osobi, koje uzrokuje strah, neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje - stoji u članku 156. Kaznenog zakona.

VEZANI ČLANCI: 

Zatvorska kazna predviđena je i u slučaju nametljivog ponašanja.

-Tko ustrajno i kroz dulje vrijeme prati ili uhodi drugu osobu ili s njom uspostavi ili nastoji uspostaviti neželjeni kontakt ili je na drugi način zastrašuje i time kod nje izazove tjeskobu ili strah za njezinu sigurnost ili sigurnost njoj bliskih osoba, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine - stoji u članku 140. Kaznenog zakona.

VIDEO: Jole o putovanju u Dubai: 'Sve je skupo, ali bitno mi je da djeca osjete različitost kultura'

Ključne riječi

Komentara 29

TE
tek
10:37 06.04.2024.

Ako si ljevičar ,sve ti se oprašta, Otkud i je tolika podrška

MI
miliša
10:36 06.04.2024.

Podrška predatoru dovoljno govori u kakvom društvu živimo - fuuuj. Isto kao što lijevo liberalne strukture podržavaju huškački ulični govor i vrijeđanje žena, stranaca, sudaca, ustava...

PL
plitko
10:02 06.04.2024.

Sramota, sramota, sramota, I ovaj primjer pokazuje kako je očito najvažnije kojem ideološkom gnijezdu pripadaš. Ako je netko iz tvog jata učinio nešto loše, grozno, nedopustivo, kriminalno, nemoralno itd., ako i dođe do kakve reakcije ona je uvijek mlaka, površnaa i deklarativna. I to vrijedi i za lijeve, i za desne 'ideologe'. Potpuno se gubi objektivan pogled na stvari, sve se gleda s obzirom na poltička i svjetonazorska uvjerenja. A život nije uvijek politika , ideologija i svjetonazor, nešto spada i pod 'zdrav razum'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije