Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadnje zbogom

Lela Margitić: Tužna sam zbog Bobija, Pero Kvrgić ostao je sam

Bobi Marotti (1)
Foto: Željko Hladika Pixsell
1/13
27.07.2011.
u 18:12

Hrvatsko glumište danas se oprostilo od voljenog kolege, profesora i prijatelja. Riječi Zlatka Viteza, koje je izgovorio nad lijesom – da će sačuvati sjećanje na njega – silno su se dojmile prisutnih pa su mu nakon ispraćaja redom čestitali


Tužan će rođendan sutra proslaviti Lela Margitić. Prvi put u njezinih, sutra, 70 godina izostat će vrlo dragi poziv, onaj od njezina bliskog kućnog prijatelja – glumca Bobija Marottija.

– Bobi je bio dio moje obitelji, uvijek sam ga tako doživljavala. Upoznala sam ga kao djevojčica, imala sam pet ili šest godina. Jako sam tužna. I da nismo imali tako prisan odnos, jednako bih ga voljela jer Bobija je bilo nemoguće ne voljeti – drhtavim glasom rekla je Lela Margitić.

Zlatko Vitez poput sina

Nije joj bilo teško doći iz Mošćeničke Drage kako bi zadnji put pozdravila dragoga prijatelja.

– Znam da je bio bolestan, dugo mu je bilo teško, ali ipak sam tužna. Ostavio je svoju predivnu djecu, suprugu Anđelu. I jako mi je žao zbog Pere Kvrgića, koji je sad ostao sam, bez svoje ekipe – dodala je. A bard našeg teatra, Pero Kvrgić bio je vidno potresen. S Bobijem se, kaže, poznaje od osnutka Dramskog kazališta Gavella.

– Bio mi je veliki prijatelj i puno smo zajedno igrali. Tužan sam. Svi znamo da je smrt neizbježna, čeka svakoga od nas, ali uvijek me iznenadi, pogodi me kad do toga dođe – rekao je Pero Kvrgić.

Cijelo se hrvatsko glumište okupilo jučer na zagrebačkom Krematoriju kako bi se posljednji put pozdravili s dragim kolegom, profesorom, prijateljem. Neutješna supruga Anđela rekla je Zlatku Vitezu, vođi Histriona, da ga je Bobi volio kao sina.

– Uvijek nam je govorio: “Djeco, nemojte se svađati jer život tako brzo prođe” – rekao je Zlatko Vitez. Na njegovu su mu emotivnom govoru nakon pogreba čestitali svi glumci. Prisutnih se dojmilo Zlatkovo obećanje nad Bobijevim lijesom da će sačuvati uspomenu na njega. Predsjednik HDDU-a Goran Grgić naglasio je koliko je Bobi bio voljen i obožavan.

Vječiti šaljivac

– Istinski smo svi potreseni, njegova zaigranost i na sceni i u životu bila je zavodljiva – rekao je Grgić.

Bobija će, osim po velikim ulogama, pamtiti i po beskrajnom smislu za humor. Obožavali su ga studenti, mlađi glumci, kao i njegovi vršnjaci. Za Bobija razlika u godinama nije postojala. Goran Navojec prisjetio se jedne od anegdota koje je vječiti šaljivac uvijek smišljao u trenutku.

– Prišla nam je jedna gospođa i žalila se jer više nema duty free shopova. Kukala je da nema gdje kupiti cigarete Muratti, a Bobi se dosjetio i rekao joj: “Gospođo, a da prijeđete na Marotti?”

Ključne riječi

Komentara 1

MI
miso
01:08 28.07.2011.

Bobi, nezaboravn čovjek i glumac. Počivao u miru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije