Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prati ga na prvenstvu

Koga ljubi izbornik Horvat? Nedavno je proslavio 12. godišnjicu braka sa samozatajnom odvjetnicom

Foto: Luka Stanzl/Pixsell, Privatna arhiva
1/5
17.01.2022.
u 18:36

Hrvoje Horvat, izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, u braku je već 12 godina s odvjetnicom iz Rijeke Aleksandrom.

Hrvoje Horvat, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, u braku je sa suprugom Aleksandrom 12 godina. Zanimljivo je da su godišnjicu proslavili u Segedinu, u mađarskom gradu u kojem se trenutačno igraju utakmice europskog prvenstva.

– Da, godišnjica nam pada 16. siječnja i taman se poklopila s velikom pobjedom naših rukometaša protiv Srbije. Nažalost, nismo se vidjeli na dan godišnjice jer su igrači i stručni stožer izolirani i nema potrebe riskirati zarazu. Bit će vremena za proslavu – rekla je Aleksandra koja je bila na svim utakmicama naše reprezentacije u Segedinu.

Tara obožava konje
– Tu sam s kćeri Tarom. Ona je velika navijačica naše rukometne reprezentacije, kad ide na utakmicu, sva je u kockicama. Inače, Tara trenira jahanje, to je ljubav koju joj je usadila teta Vanja koja se dugo bavi jahanjem. Trenira i odbojku, ali mislim da je jahanje više zanima. Čak razmišljamo da joj uskoro kupimo konja – kaže Aleksandra.

Mlađi sin Borna ostao je Zagrebu gdje ga čuvaju Aleksandrini roditelji. – Borna trenira rukomet i kažu da je jako dobar. Eto, nakon djeda i tate možda i treći Horvat napravi nekakvu veliku rukometnu karijeru – ističe Aleksandra.

Hrvoje nam je kratko ispričao kako su se upoznali. – Bilo je to na Pagu. Mi imamo kuću u Staroj Novalji, a upoznali smo se u Novalji. Aleksandra je došla iz rodne Rijeke na ljetovanje i dogodila se ljubav koja je okrunjena brakom 2010. godine. Koliko smo dugo hodali prije braka, teško je reći, ali bilo je dugo – rekao je Hrvoje.

Od kada su zajedno, Aleksandra je stalno dolazila u Staru Novalju te su je svi iz obitelji Horvat lijepo prihvatili, posebice Hrvojeve sestre Jasenka i Vanja. – Ma i Hrvojevi roditelji, Horvat stariji i nažalost pokojna mu supruga Dunja, imali su savršeni odnos prema meni. Evo, Hrvojev tata mi je prvi čestitao godišnjicu braka – istaknula je Aleksandra koja radi kao odvjetnica i buduća je doktorica kaznenog prava.

Foto: Privatna arhiva
– Moja veze sa sportom je odbojka na pijesku. Dok nisu došla djeca, znali smo satima igrati na Zrću, koje je u to vrijeme jedino na otoku Pagu imalo teren za odbojku na pijesku. Uh, bilo je tu žestokih utakmica, natučenih koljena i laktova – sjeća se Aleksandra.

Kad smo već kod imena, dobro da sinu nisu dali ime Hrvoje. – Supruga i ja smo se zezali da bismo trebali napraviti potpuni kaos i sinu dati ime Hrvoje, ali to je ostalo samo na šali. Odlučili smo se za ime Borna. Ja sam dobio isto ime kao tata jer je tako mama željela. A ona je uvijek bila gazda u kući i njezina se slušala pa tako sada imamo dva Hrvoja Horvata. Bilo je smiješnih dogodovština kada bismo tata i ja bili zajedno. Netko bi doviknuo Hrvoje, obojica smo se znala okrenuti – kaže Hrvoje.

Obožavam ronjenje i ribolov
Hrvoje jako drži do obitelji, a obožava djecu te s njima provodi svaki slobodan trenutak. – Kad sam s djecom, supruga zna reći da postajem najveće dijete među njima. Nisam strog, sve probleme s djecom rješavam na miran, tih način, bez galame. Ma klinci slušaju, nemam nikakvih problema s njima. Svake godine jedva čekam ljeto kada svi odemo u Staru Novalju. Meni je tamo centar svijeta i znao sam odlaziti svaki vikend i kada bih imao obaveze u klubovima u kojima sam radio. U Staroj Novalji već sam starosjedilac, najčešće se družim s kumom kojem sam u životu priredio bezbroj spački, ali se ni na jednu nije naljutio. Obožavam ronjenje i ribolov – rekao je Hrvoje.

13.01.2022., Pick Arena, Szeged, Madjarska - EHF Europsko prvenstvo, skupina C, 1. kolo,Hrvatska - Francuska. Izbornik Hrvatske Hrvoje Horvat. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

VIDEO Pogledajte tko je nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji Glumačko ostvarenje godine 

Ključne riječi

Komentara 5

VO
volimnju
22:30 17.01.2022.

nebitno koga on voli. to je njegova privatna stvar

Avatar Tombstone
Tombstone
16:37 18.01.2022.

Koliko smo vidjeli nakon tekmi protiv srbije i Ukrajine ljubi svoje igrace. Kaj doma dela njegova je stvar, osim ak mu zena ne zeli postati influencerica. U tom slucaju bumo znali i kakvog dzukca i kanarinca ima, koliko kvadrata ima gajba i koliko kostaju njene torbice.

RA
radolizem
19:02 17.01.2022.

Horvat ide sve bolje i bolje! Čim se riješio Domagoja Duvnjaka, otvorile su se nove mogućnosti. Recimo, ovaj Tin Lučin, ali bit će tu još nekih. Samo ne smije sada vraćati Duvnjaka jer će se poremetiti psihosocijalno ozračje i Lučin će izgubiti slobodu u napadu. Uz Lučina, Cindrića i Martinovića, ne treba nam Duvnjak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije