Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMOTIVNA POSVETA

Kate Middleton nosila je na sprovodu princa Philipa posebnu ogrlicu

Duke of Edinburgh funeral
Foto: Chris Jackson/PA Images/PIXSELL
1/8
17.04.2021.
u 18:05

Ogrlicu od od japanskog bisera Kate je već nosila za 70. godišnjicu godišnjice braka kraljice i princa Philipa u dvorcu Windsor 2017. godine, a njezina pokojna svekrva princeza Diana 1982. godine

Vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton među prvima je sa suprugom Williamom stigla na današnji sprovod princa Philipa. Kate je odala  dirljivu počast Philipu dok nosila kraljičinu bisernu ogrlicu s dijamantnim privjeskom iz osobne kolekcije kraljice.

Ogrlicu od od japanskog bisera Kate je već nosila za 70. godišnjicu godišnjice braka kraljice i princa Philipa u dvorcu Windsor 2017. godine, a njezina pokojna svekrva princeza Diana 1982. godine.

Kraljica ga je posudila Diani, koja je voljela bisere, za domjenak koji su kraljica Beatrix i princ Claus iz Nizozemske priredili u palači Hampton Court tijekom posjeta nizozemske kraljevske obitelji Velikoj Britaniji. Bio je to jedan od prvih Dianinih prijema kao člana kraljevske obitelji,  godinu dana nakon vjenčanja s princom Charlesom. 

Kraljica je zatražila da se ogrlica napravi od 'najfinijih kultiviranih bisera' koji su poklon japanske vlade, a sastoji se od četiri niti bisera s središnjom zakrivljenom dijamantnom kopčom. Vojvotkinja je također odjenula  crnu haljinu Roland Mouret u iznosu od 1.605 funti (oko 14 tisuća kuna) s asimetričnim izrezom i udružila je s crnim pokrivačem za lice i šeširom s mrežnim velom.

Iako je tijekom godina sudjelovala u brojnim kraljevskim događajima, Philipov ispraćaj bio je  prvi veći kraljevski sprovod kojem je vojvotkinja prisustvovala.

Kate i princ Philip bili su u dobrim odnosima, a princ William rekao je da je zahvalan što je Kate, koja je u kraljevsku obitelj ušla 2011. nakon što je upoznala Williama gotovo desetljeće ranije, imala "toliko godina" da upozna njegovog djeda.

 

Ključne riječi

Komentara 1

FM
fmica
18:28 17.04.2021.

sve je to ukradeno i oteto biseri,drago kamenje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije