Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bajkovita hrvatska

Kakva čast! Serijal Paule i Đele Jusića dobio međunarodno turističko priznanje

Foto: Facebook
1/2
16.11.2019.
u 11:36

Dokumenarni serijal 'Bajkovita Hrvatska' dobitnik međunarodne turističke nagrade: "GOLDEN INTERSTAS – For Exellence 2019“ zbog iznimnog doprinosa promociji turizma Hrvatske.

Sinoć je u Solinu održano svečano uručenje međunarodne turističke nagrade 'GOLDEN INTERSTAS – For Exellence'2019' koja je završila u rukama Paule i Đele Jusića, autora HRT-ovog serijala 'Bajkovita Hrvatska'.

 Dokumentarni serijal nagradu je dobio za “vrhunska profesionalna postignuća serijalom, time i izniman doprinos promociji turizma Hrvatske”

Dokumentarni serijal „Bajkovita Hrvatska“ obuhvaća bogatu hrvatsku kulturnu, sakralnu i prirodnu baštinu. U svakoj epizodi opisuje pojedinu temu i lokaciju, najznačajnije podatke i zanimljivosti. Na vrlo neformalan način, u kratkoj formi sa zanimljivim pričama prikazuju se ljepote određene teme, a sadržaj je prilagođen svim uzrastima, od djece, školaraca, pa sve do umirovljenika.

"Sjajan i rado gledani serijal, koji na impresivan i vrlo kreativan način prikazuje vrijednosti Hrvatske, prezentirajući lokacijske vrijednosti i svu krajobraznu-prirodnu ljepotu. Ističe se bogatstvo kulturnih, sakralnih, povijesnih, baštinskih, tradicijskih autohtonih vrijednosti i običaja. Time je ovaj projekt prepoznat kao vrhunski dokumentarni serijal u promicanju svih vrijednosti i potencijala, i kao Top prezentacija destinacijskih lokaliteta Hrvatske. Pridonoseći ovim unapređenju ukupnog hrvatskog turizma, približavajući ga prvenstveno domaćem gostu, značajan je doprinos i ukupnoj prepoznatljivosti i brendiranju turističkog proizvoda Hrvatske u svijetu", ističe se u obrazloženju Povjerenstva.

- Hvala Vam što ste prepoznali naš trud i našu ljubav prema najljepšoj zemlji na svijetu, a i što ste nam dali poticaj i zadatak da sa svakim sljedećim projektom moramo nadmašiti sami sebe! - poručio je bračni par Jusić nakon uručenja nagrade. Cilj serijala je upoznati različita mjesta i građevine koje su nastajale kroz povijest na našem tlu, uz poneku manje poznatu zanimljivost i podatak. Svaka pojedinačna epizoda od njih 120, traje 6 minuta i na neki način predstavlja video razglednicu u kojoj ćete saznati osnovne i manje poznate činjenice i slikom otputovati u sve krajeve Hrvatske.

Foto: Facebook/RTL

 

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
15:00 16.11.2019.

čestitam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije