Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA NOVE PLANOVE

Ivica Kostelić otkrio je u kojoj aktivnosti uživa sa starijim sinom

Ivica Kostelić
Foto: Facebook
1/9
17.12.2019.
u 07:00

Njegov otac Ante Kostelić godinama je svakodnevno uz sve svoje obveze kao oca, supruga i trenera, pisao osobni dnevnik, a Ivica ga i dan danas vrlo rado čita.

Prije skoro 20 godina Ivica Kostelić (40) je na slalomskoj utrci Svjetskog kupa u Aspenu pobijedio prvi puta u svojoj karijeri, a sada je priznao da to nitko nije očekivao, uključujući i njega.

Legendarni hrvatski sportaš gostovao je u emisiji Laudato TV-a Dudo i prijatelji u kojoj se dotaknuo svojih uspjeha, obitelji, ali i planova za budućnost.

- To je bila eksplozija enerije koja se dugo taložila, odnosno dugo je bila 'u lancima' jer sam ja od sezone '98 do 2001. imao tri teže operacije u koljenu i još dvije lakše operacije. Na to nitko nije računao - rekao je.   Njegov otac Ante Kostelić godinama je svakodnevno uz sve svoje obveze kao oca, supruga i trenera, pisao osobni dnevnik, a Ivica ga i dan danas vrlo rado čita.

- On sam jako dobro piše. Njegovi dnevnici nisu samo brojke i slova nego su literalni doživljaj. Čitati njegove dnevnika nikad nije dosadno- priznao je.

Ivica je danas i sam ponosan otac dva sina, Ivana (5) i Leona (3), a u ožujku iduće godine sa suprugom Elin (35) postat će i otac dviju djevojčica. Otkrio je da ima nešto čemu ih potiče, a to je odnos prema prirodi i sportu. Naime, Ivica sa svojim starijim sinom često ode na velike ture trčanja od po 10km. 

- Malo ja njega nosim na ramenima, malo on trči i upravo je to onako kako smo tata i ja radili kad sam ja bio star 4, 5 godina - prisjetio se. 

Ivica je bio i prvi hrvatski sportaš koji je čuo hrvatsku himnu, a to se dogodilo na Međunarodnom natjecanju u slovačkoj Vratni 1992. godine. No, zanimljiva činjenica je i da je Ivica trenutno student prve godine diplomskog studija povijesti, a požalio se i kako mu, s dolaskom obitelji, studij sve više pati. Što nije slučaj s gitarom budući da je Ivica nosi svugdje sa sobom.

- Sjednem se doma u podrum i fino si odsviram i eventualno tu i tamo s prijateljima - rekao je. Nakon završetka aktivne karijere u skijanju, Ivica se posvetio jedrenju te je otkrio da se počeo baviti vrlo zanimljivim projektom

- Privuklo me samačko jedrenje i trenutno se bavim s projektom koji za cilj ima prelazak, odnosno utrkivanje preko Atlantskog oceana, kao samac u klasi 40 što je srednja oceanska klasa za samce ili dvojce - rekao je Ivica i dodao da se glavna utrka u toj klasi zove Ruta ruma (Route de Rhum). 

Brod se već prebacio na Atlantsku obalu, u Francusku, a od iduće godine počinje učiti na tom brodu jedrenje na oceanu, a priznaje da je to puno drugačije od ovoga što je jedrio do sada. Ta se regata održava 2022. godine, a uskoro ide i na posljednju regatu ove sezone, sv. Nikola za samce i dvojce. 

Dotaknuo se i mogućnosti da ode na Olimpijske igre u ulozi jedriličara, no priznao je kako je trenutno ipak zaokupljen projektom Rute ruma. No, rekao je kako ga to zanima i da će vidjeti postoji li način da sudjeluje u tome.  Rekord na moru njegove rute koju će pokušati osvojiti 2022. godine je 16 dana, a Ivica je rekao kako je biti sam na moru jako teško.

- Em si suočen s najvećom silom koja postoji na zemlju, a još si i sam. Taj brod i ti ste zapravo jedno i tu nema stajanja, priroda ne staje ni za koga - kazao je.  Ivica je imao još poneke sportske uspjehe osim skijanja. Prehodao je Island i Grenland, što mu je također donijelo veliko zadovoljstvo. 

Ključne riječi

Komentara 4

PA
pax5
08:11 17.12.2019.

Divim se energiji koju taj čovjek ima za život. Neka ga dragi Bog čuva zajedno sa njegovom obitelji....Naši mladima bi trebao biti uzor kako se trud i rad isplate...

BE
benediktus
17:02 17.12.2019.

Totalno neodgovoran čovjek i nezrela osoba! Otac dvoje male djece i muž trudne žene bavi se samačkim jedrenjem i sprema sam preploviti atlantik? Djeca trebaju oca a supruga muža.

B2
bordon 2
10:10 17.12.2019.

Ako je itko zaslužio sve što danas ima - onda su to Kostelici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije