Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sport na TV-u

I Božo Sušec dolazi u Arenu Sport, Željku Veli plaća 25.000 kuna

sušec
Anto Magzan/Pixsell
14.06.2010.
u 20:05

– Moj angažman u toj kući zasad je na vrbi svirala. Dok se i službeno ne potpiše, ne želim ništa o tome govoriti. Znate dobro koliko je transfera nogometaša propalo kad se o njima pisalo dok su bili u fazi pregovora – slikovit je Sušec.

Televizijski program Arena Sport potkraj ljeta ulazi na hrvatsko tržište. Taj regionalni sportski kanal već godinu dana emitira u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, a na naše tržište trebao bi ući u sklopu MaxTV paketa. Prvi program Arene Sport bit će u osnovnom dijelu paketa, a za preostala tri plaćat će se dodatnih 40 kuna. Cijeli program za Hrvatsku radit će se iz Zagreba, a već su okupili i respektabilnu novinarsku ekipu. S Arenom su tako još prošlog mjeseca sve dogovorili HTV-ovci Željko Vela i Marko Šapit. Navodno će Vela biti glavni čovjek zagrebačke redakcije, a za to će mjesečno dobivati oko 25.000 kuna. Takvu primamljivu ponudu očito je bilo teško odbiti.

Na vrbi svirala

Arena Sport u svoju redakciju želi dovesti i Božu Sušeca. Nekadašnja zvijezda sportskog programa HTV-a priznala je da je u pregovorima, no ništa više od toga.

– Moj angažman u toj kući zasad je na vrbi svirala. Dok se i službeno ne potpiše, ne želim ništa o tome govoriti. Znate dobro koliko je transfera nogometaša propalo kad
se o njima pisalo dok su bili u fazi pregovora – slikovit je bio Sušec, koji je početkom godine napustio HTV i otišao u mirovinu.

A Arena Sport ulaskom na hrvatsko tržište postat će glavni konkurent Sportskom programu HTV-a. Naime, vlasnici su prava za utakmice nogometne Lige prvaka i europske lige, Serije A i Primere, atletske Dijamantne lige, rukometne Bundeslige, američkog MLB-a i NFL-a... Imaju također pravo na sve utakmice NLB lige te slovenskih klubova u EBEL ligi (prijenosi utakmice Medveščaka ostat će na HTV-u i Sportklubu).

Istek HTV-ova ugovora

Što se tiče nogometne Lige prvaka, Arena Sport morat će se prilagođavati HTV-u i Novoj TV, koja će imati pravo odabira najzanimljivije utakmice. No, nakon što HTV-u i Novoj TV za dvije godine istekne ekskluzivni ugovor, krenut će pravo tržišno natjecanje. Sa smanjenim prihodima od pretplate teško je vjerovati da će Hrvatska televizija moći parirati ambicioznom srbijanskom kanalu.

Komentara 24

HE
hermenegildo
21:18 14.06.2010.

i tako uvaženi član ck skh i vrli društveno-politički napokon dočekao željene mu poslodavce, a KLONA instalario za budućih 40 godina poreznim obveznicima u kući mrskog mu naziva HRT koja ima toliko hrvtaskog da ju ni Martič nije htio raketirati ....

CM
crna mamba
22:25 14.06.2010.

pas mater im lopovsku!

ZE
zelenakrava
21:02 14.06.2010.

Bravo za taj sportski kanal.neka ga plaća tko želi a ne da nam nabijaju na nos da su utakmice koje ne želimo gledati platili 50 milijuna kuna(ili eura?).Javnu TV treba očistiti od komercijalnih sportskih sadržaja a koji po njihovoj tvrdnji najviše interesiraju TV gledatelje.Što je glupost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije