Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u galeriji Meštrović

Huljićevom pop Misom Mediterana započele Melodije Jadrana u Splitu

Split: Sakralni pop koncert ‘Misa Mediteranea’ Tončija Huljića i Hane Huljić na Melodijama Jadrana
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/16
23.06.2023.
u 22:31

Riječ je o prvoj pop-misi na svijetu iz pera renomiranog skladatelja i producenta Tončija Huljića i Hane Huljić

U predivnom ambijentu splitske Galerije Meštrović započele su Melodije Jadrana, novi spektakl hrvatske glazbene pop scene. Festival će trajati tri dana, a prvu večer otvorio je Tonči Huljić sa svojim suradnicima i pop koncertom 'Misa Mediterana'.  Riječ je o prvoj pop-misi na svijetu iz pera renomiranog skladatelja i producenta Tončija Huljića i Hane Huljić. 

Pop misa Mediterana, Dies irae i Ave Maria sastavni su dijelovi ovog jedinstvenog koncerta. Dies irae je skladala, orkestrirala i izvodi Hana Huljić, a ostala dva djelo su Tonča Huljića. Napravljena po svim postulatima liturgijske mise, spoj je mjuzikla i klasičnog kršćanskog obreda.  Kako su i ranije najavili organizatori, osim svoje pop mise, Huljić je u Galeriji Meštrović izveo i crossovere svojih najpoznatijih hitova kao što su „Marija Magdalena“, „Providenca“ i „Ako te pitaju“.

Sutra je na rasporedu koncert grupe TBF, dok je u nedjelju na redu finalna večer 'Hit ljeta' koja će okupiti vodeća imena domaće scene, a ovaj glazbeni spektakl moći će se pratiti u izravnom prijenosu na prvom programu Hrvatske radiotelevizije od 21.10 sati.

Split: Sakralni pop koncert ‘Misa Mediteranea’ Tončija Huljića i Hane Huljić na Melodijama Jadrana
1/16

Na Melodijama Jadrana čeka nas čak šest dueta: Petar Grašo i Nina Badrić („Nemoj“), Zorica Kondža i Jacques Houdek („Jubavi svitlo“), Neno Belan i Mia Dimšić („Ajmo u đir“), Giuliano i Ivica Sikirić Ico („Ako ona nije ta“), Antonia Dora Pleško i Ivan Ive Županović („Dvije obale“), Ivo Perkušić i Nataša Janjić („Ludost“).

VEZANI ČLANCI: 

Uoči samog otvaranja festivala razgovarali smo i s direktorom Melodija Jadrana Tomislavom Mrduljašem koji je neizmjerno ponosan na ovu glazbenu manifestaciju. - Melodije Jadrana naziv je koji se proteže još od šezdesetih, prvi Splitski festivali nosili su taj naziv, a naš Runjić nazvao je to Melodijama hrvatskog Jadrana. Činilo se zgodnim da se okupimo svi mi pod tim nazivom koji nas asocira na lijepe pjesme i lijepo druženje. Ime nam se svidjelo čim smo ga spomenuli - ispričao je direktor Melodija Tomislav Mrduljaš za Večernji list

VIDEO Nikolina Pišek o svađi koja je podijelila hrvatsku estradu: 'Ne volim spominjati to ime'

Komentara 1

DU
Deleted user
23:39 23.06.2023.

je li bilo i bilog praha, kad nije bilo bilih hostija ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije