Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ples sa zvijezdama

Haljinu od samo 50 cm materijala odjenut će Barbara Radulović

Ples sa zvijezdama (1)
Foto: Borna Filić/Pixsell
1/3
04.11.2012.
u 08:00

Nataša Svekler, kostimografkinja HRT-a, otkriva da za kostime po sezoni potroše i do tisuću petsto metara tkanine, na koje se ručno lijepe tisuće Swarovski kristala

Izradit ćemo 142 plesna kostima. Metre svile koju ćemo potrošiti teško je izračunati, ali za svaku se haljinu prosječno potroši otprilike dvadeset metara, a za muško odijelo oko tri i pol metra materijala. Ekipu koja sve to ostvaruje činimo Maja Škrlec, Silvija Jug Škrlec i ja, a u najboljim danima imamo još tri pomagačice – kazala nam je Nataša Svekler, kostimografkinja HTV-a koja i ove godine radi na sedmoj sezoni “Plesa sa zvijezdama” koja je počela sinoć.

– Na bijeloj haljini Nike Fleiss samo po rubovima bit će dvadeset metara perja. Na minijaturnoj je haljini Blaženke Leib trideset metara resica, a trebala su nam 24 sata da ih prišijemo na kostur haljine. A na haljinu Barbare Radulović ručno smo polijepile šest tisuća kristalića. Barbara je ovogodišnja dobitnica za haljinicu od pedeset centimetara materijala! A i plesačica Marija Šantek već u drugoj emisiji imat će prilično oskudan kostimić – kaže Nataša.

Uglavnom joj je rad na showu gušt na njegovu početku, kada se sve radi unaprijed. No, kako je show forma realityja, od trenutka u kojem parovi počinju ispadati postaje strašno.

– Tempo je krvav. Nakon ispadanja u nedjelju ujutro počinje se šivati, a svi kostimi moraju biti gotovi do srijede popodne. Tada moraju biti na televiziji kako bi se stigli ukrasiti do petka kada je generalna proba. Tada ovaj posao postaje utrka s vremenom – rekla nam je Nataša Svekler.

Na Hrvatskoj televiziji zovu je magistricom kostimografije koja, iako voli i svoj stilistički posao, ne voli da ju se zove stilisticom.

– To je bilo cijenjeno zanimanje prije nekoliko godina. Tada su se stilistima počeli nazivati svi i svatko, a među njima ima i onih koji svojom pojavom i radom stvaraju nelagodu među ljudima koji se time profesionalno bave. Sada me spašavaju modni blogeri. Od kada su oni “in”, stilisti su malo “out” pa se otvorio prostor da se opet vratimo pravom stilizmu – objasnila je.

Ključne riječi

Komentara 2

PA
pancake
17:06 04.11.2012.

a gdje je slika haljine??

HA
hayo50
10:25 06.11.2012.

Užas šta mi plačamo. Ovo je gore od kineskog dućana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije