Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HIP HOP SA CETINE

Gršini ritmovi ulice osvajaju Dalmaciju

Grše
Foto: Promo
1/4
27.05.2019.
u 12:22

- Kroz teške,i traumatične trenutke u životu sam otkrio svoj talent koji do tada nisam imao pojma da postoji u meni - kazao nam je Grše

Trilj se posljednjih godina etablirao kao središte rocka i bluesa zahvaljujući Thrill Blues festivalu, no da u prekrasnom gradu na Cetini njeguju i druge glazbene izričaje govori primjer Grge Šipeka, koji je pod umjetničkim imenom Grše izdajo album s rap pjesmama, i to tvrdom rapu socijalne tematike, nošenog ritmom ulice. 

- Svojom glazbom pararelno predstavljam dobru i lošu stranu ulice, surovu sliku stvarnosti kroz ozbiljan ali i humorističan pristup. Kroz teške,i traumatične trenutke u životu sam otkrio svoj talent koji do tada nisam imao pojma da postoji u meni.Iako je muzički talent u mojoj obitelji išao s koljena na koljeno,uvijek samo mislio da sam antitalent za muziku, dok nisu došli ti teški trenuci kad sam morao svoje misli usmjeriti na nešto, da na trenutak pobjegnem od stvarnosti, i barem na tren zaboravim na događanja oko sebe.U tom trenutku se budi moj talent, i s vremena na vrijeme sve više sam ga bio svjestan - kazao nam je Grše koji repa od 2014. godine. Zanimljivo je da do tada nikad nije skušao tu glazbu. Odrastao je u obitelji rockera, a brat mu je bubnjar. Od rock'n'rolla nije mogao pobjeći, pa je to doprinijelo i osjećaju za ritam. 

- Mislim da moje vrijeme tek sada dolazi, jer trebalo je proći određeno razdoblje da razvijem svoju vještinu, i da zapravo nađem svoj zvuk i stil. Upravo mi je izašao moj album prvijenac koji je uvod u moju priču i moje uplovljavanje u solo karijeru jer samo do sada bio u dvjema grupama - kaže Grše koji je i otvorio svoju izdavačku kuću Blokstar Digital. Njome želi doprinijeti razvoju hip-hopa u Dalmaciji. 

- Prva tri singla su iznenađujuće dobro prošla i to mi je bio samo vjetar u leđa da nastavim dalje istim ritmom. Ima toliko talenata koji nemaju uvjete za snimanje,a imaju toliko  toga za reći i pokazati javnosti. Sada napokon kad imam uvjete, studio i svu  potrebnu opremu za snimanje želim pomoći drugima jer i ja sam nisam imao uvjete u počecima i jako dobro znam kako je to. Svojom muzikom želim probuditi ljudima svijest, razveseliti ih u teškim trenucima, i motivirati za uspjeh i ostvarivanjem svog sna. Jer nebo je granica i u svakom od nas leži  neki talent koji treba probuditi. Upornim radom svatko može doći do ciljeva - zaključio je Grše. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije