Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak

Goran Bregović nakon 20 godina s obitelji vraća se u rodno Sarajevo?

brega
Arhiv VL
07.01.2011.
u 22:00

U posjetu gradonačelniku Sarajeva Bregović je izrazio želju da što više vremena provodi u gradu svoje mladosti

Višegodišnja nagađanja o povratku Gorana Bregovića u rodno Sarajevo ovih bi se dana mogla obistiniti. Portal Sarajevo-x.com objavio je da se Bregović u pratnji redatelja Danisa Tanovića i pisca Peđe Kojovića sastao s čelnicima Sarajeva i najavio svoj povratak u glavni grad BiH.

Kusturica je bio prepreka

Nekadašnji lider Bijelog dugmeta od početka 90-ih živi na relaciji Beograd – Pariz, a posljednjih godina često svraća u Sarajevo.

– Ja nikad prije nisam bio kod nekog gradonačelnika, iako sam počasni građanin Buenos Airesa, Praga, Tirane... Nikad nisam bio kod svoga gradonačelnika i zato mi je ovo vrlo neobično i drago. Kada bih pronašao neki način kako da ovdje radim, dolazio bih češće. Zatim, da budem iskren, više ne poznajem glazbenike koji žive ovdje, ne znam s kime bih tu radio. Ali zaista bih volio više vremena provoditi u Sarajevu – prenio je portal Sarajevo-x Breginu izjavu nakon posjeta gradonačelniku Sarajeva. Nije tajna da dio “sarajevske čaršije” nije sklon Bregoviću jer mu nikada nisu oprostili boravak u Beogradu tijekom rata u BiH i prijateljstvo s kontroverznim redateljem Emirom Kusturicom. Međutim, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen uvjerio ga je da će njegova odluka o povratku sigurno naići na pozitivan odjek u cijeloj BiH.

Odmara se na Jahorini

Svojevrsna najava Bregovićeva povratka u Sarajevo bilo je njegovo sudjelovanje u novogodišnjem programu državne televizije. Bregović je bio glavni gost programa, a emitiran je i koncert njegova Orkestra za svadbe i sprovode.

Prema dostupnim informacijama, u Sarajevo će se preseliti i njegova supruga Dženana s kćerkama Emom, Unom i Lulom koje su do sada živjele u Parizu. Bregovići su trenutačno na odmoru na Jahorini, gdje imaju veliku vikendicu.

Ključne riječi

Komentara 17

KA
karambita
14:11 08.01.2011.

Peitrogross, idiote, o kakvom ti zlocincu pises, pa nije Brega nikakav zlocinac

BO
boston
23:17 07.01.2011.

Goran i Dzenana svojim primjerom pokazuju da je ljudskost jedina vazna komponenta covjeka. Treba biti izrazito dobar, za odrzati multietnicki brak na Balkanu. Neka ih sreca prati...

Avatar Kairosa
Kairosa
08:53 08.01.2011.

:Nikad se necu vratit\' u svoj rodni grad jer tamo me ne čeka nitko Već odavno su izbljedila sva lica i već odavno im imena ne znam........... Blues za moju bivšu dragus za moju bivšu dragu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije