Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
63. Glazbene večeri u Sv. Donatu

Gaf HRT-ove voditeljice: U prijenosu uživo potkrala joj se pogreška, a mnogi su joj zamjerili još jednu stvar

Screenshot/HRT
07.07.2023.
u 14:30

"Dobra vam večer i dobro došli u uzavreli – kulturom i turizmom – Zadar. Javljamo vam se sa starorimskog Foruma, na kojemu je zapravo u 19. stoljeću sagrađena crkva sv. Donata", rekla je Haluza u izravnom prijenosu.

Muzikologinja, urednica i voditeljica Jana Haluza sinoć je izvještavala s otvorenja 63. Glazbenih večeri u Sv. Donatu koje su svečano otvorene nastupom Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem Pavla Zajceva. Otvorenje je bilo na rimskom Forumu ispred crkve sv. Donata uz izravni prijenos na HRT-u, a voditeljici Jani Haluzi, koja ovu manifestaciju vodi već godinama, potkrala se u jednom trenutku nenamjerna pogreška. 

"Dobra vam večer i dobro došli u uzavreli – kulturom i turizmom – Zadar. Javljamo vam se sa starorimskog Foruma, na kojemu je zapravo u 19. stoljeću sagrađena crkva sv. Donata", rekla je Haluza u izravnom prijenosu. Inače, crkva svetog Donata jedan je od simbola Zadra, a izgrađena je u 9. stoljeću. Rimski Forum u njezinoj najavi postao je starorimski, što su također čuli zbunjeni gledatelji prijenosa Glazbenih večeri koje nose ime po sv. Donatu.

Televizijska voditeljica Haluza na početku je rekla kako je Zadar grad kulture i turizma te da je na Forumu bilo jako puno turista, a neki su su joj zbog toga zamjerili i izostanak pozdrava na engleskom jeziku s otvaranje festivala koji ima oznaku međunarodnog, piše portal 057.info.

VIDEO Mladi glumac Lovro Juraga komentira aktualna događanja na estradi

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar rubinet
rubinet
15:17 07.07.2023.

To bje lapsus linguae . Možda lapsus memoriae . Ali nikako neznanje jer Haluza je poznata po stručnosti i profesionalnosti. Jedna od najboljih u svom poslu.

Avatar Art of Noise
Art of Noise
16:25 07.07.2023.

Nema veze. Fulala je "samo" 10 stoljeća. ;)

NO
Nordik
15:12 07.07.2023.

Ovo gledatelji nisu primijetili jer nitko ne gleda taj kanal.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije