Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠA SKIJAŠICA

Dugo je nismo vidjeli! Hrvatsku je zamijenila Švicarskom, a zbog bolesti je donijela tešku odluku

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/6
04.12.2020.
u 19:25

Bivša hrvatska olimpijka Ana Jelušić-Black u Švicarskoj živi sa suprugom Kanađaninom Travisom Blackom i kćerkicom Ninom.

Sportsku karijeru uspješne alpske skijašice, 33-godišnja Ana Jelušić Black morala je prekinuti zbog teške astme. Prije nekoliko godina Hrvatsku je zamijenila Švicarskom, a tamo živi sa suprugom Travisom Blackom i 2-godišnjom kćerkicom Ninom. Nakon što je prekinula karijeru, Ana se zaposlila u PR agenciji koja se bavi korporativnim komunikacijama u svijetu sporta, a u Organizacijskom odboru Snježne kraljice bila je komunikacijska operativka. 

Foto: Instagram/Wanda Nara

– Kada god bi nekakav virus bio u zraku, ja sam uvijek bila prva koja bih ga pobrala, a problem je što kao vrhunski sportaš nemate vremena stati na kočnicu, pogotovo ako vas to zadesi usred sezone i natječete li se u samo jednoj disciplini kao što sam se natjecala ja - rekla je početkom ove godine za Večernji list priznavši da joj je prva sezona nakon prestanka bila najteža jer nije u potpunosti shvaćala treba li joj samo stanka ili želi prestati biti skijašica.

- Takve odluke najbolje je prelomiti, nema tu napola jer je to onda samo mučenje samog sebe. Dakako, sport vam je ljubav, posao i identitet i nije jednostavno od danas do sutra prelomiti i reći da je to kraj. No, iz današnje perspektive, kada imam kćer, supruga i posao, čini mi se da se sve to događalo nekom drugom - rekla je iskreno.

Nakon spuštanja zastora na skijašku karijeru, Ana je radila u FIS-u, potom je stažirala u Međunarodnom olimpijskom odboru, pa se vratila u FIS, pa je dvije godine radila na velikom projektu MOO-a...

Foto: Nel Paveletić/PIXSELL

O pandemijskom razdoblju kojeg proživljava s obitelji u Švicarskoj, a posebno poslu, porazgovarala je sa Storyjem.

- S obzirom da radimo većinom u domeni sporta, neki projekti su nam propali, a neki se bitno promijenili. Srećom, za sada nekako guramo dalje, cilj je preživjeti ovo teško razdoblje i prilagoditi se novonastaloj situaciji - kazala je Jelušić te otkrila da je posljednji put u Hrvatskoj bila ljetos.

 - Mama nas je uspjela posjetiti u Švicarskoj, ali svakako je najteži dio ove godine limitirani društveni život i nemogućnost vidanja obitelji i prijatelja kao inače. Srećom, živimo u digitalnom dobu tako da nismo kompletno odsječeni jedni od drugih - optimistična je Ana koja ne skriva da ju brine cijela situacija u svijetu. Ipak, na neki način smatra da je privilegirana.

- Zdrava sam i radim sve u svojoj mogućnosti da to i ostanem. Nemam više 20 godina i nisu mi propala neka velika druženja, odlazak na studij ili putovanja svijetom, nisam ni već mjesecima izolirana sama sa svojim mislima - kaže na kraju bivša sportašica.

 

 

Komentara 18

DU
Deleted user
10:11 05.12.2020.

Na pocetku stvaranja Hrvatske su nam govorili da cemo u najmanju ruku biti Svicarska. Kako je vrijeme prolazilo, sve vise smo se udaljavali od bajke, a od bajke su ostala pusta slova. Nije da svima HR nije Svicarska, jer bogatih, korumpiranih, dvolicnih i nedodirljivih ima i kod nas, ali za to moras biti podoban, niskog morala i bez kicme, ljazivog osmjeha i dobrih veza.I kad su neki koji ne zele steci bogatstvo priljavim igricama, a uz to mirne savjesti, zamjenili su HR sa Svicarskom, jer HR dugo nece biti Svicarska, ili obecana zemlja radisnih ljudi.

BA
Barbasmora
09:26 05.12.2020.

A sta joj je tribalo uzet jednog stranca a ne pripadnika domaceg i od samog Boga izabranog povjesnog Cro naroda!? Sve se placa, sve se vraca... Nazalost i u tom slucaju nase velike Ane!

BA
Barbasmora
09:28 05.12.2020.

Neki bjeze na zapad nalik kad se bjezalo iz komunjarske juge...kolinda recimo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije