Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslušajte i procijenite

Dok pobjednici Eurosonga uživaju u slavi, stiže optužba da su dio pjesme pokrali

Foto: Reuters/Pixsell
1/10
08.06.2021.
u 14:55

Joris Lissens iz australske grupe The Vendettas tvrdi kako je pobjednička pjesma Eurosonga ''Zitti e buoni'' dijelom plagijat pjesme njegova benda "You want it, you’ve got it"

U trenutku dok pobjednici Eurosonga, talijanska grupa Måneskin, uživa u ogromnoj popularnosti, pojavila se sumnja koja bi mogla naštetiti njihovu ugledu. Naime, Joris Lissens iz australske grupe The Vendettas tvrdi kako je pobjednička pjesma Eurosonga "Zitti e buoni" dijelom plagijat pjesme njegova benda "You want it, you’ve got it". Riječ je o skladbi koju je Joris s bendom izdao prije 27 godina, kada se nitko od članova grupe Måneskin nije još ni rodio.

Lissens kaže kako ga pjesma "Zitti e buoni" u nekim dijelovima podsjeća na hit njegova benda, ali nije siguran u kojoj mjeri. Tu svoju tvrdnju iznio je u gostovanju na nizozemskom RTL-u i dodao je kako nema namjeru stvarati probleme pobjednicima Eurosonga i neće ih tužiti za plagijat. Grupe Måneskin zasad nije reagirala na ove optužbe i nastavili su marljivo vježbati na novim pjesmama, sudeći po objavama na njihovim društvenim mrežama koje iz dana u dan imaju sve veći broj pratitelja.

Najveću popularnost uživa pjevač benda Damiano David koji je preko noći postao seks-simbol ženama diljem svijeta, a istodobno je sve svoje obožavateljice malo i rastužio jer je nedavno otkrio kako je već četiri godine u vezi. U nastavku možete poslušati hit grupe Måneskin i usporediti ga s pjesmom grupe The Vendettas i prosuditi je li riječ o plagijatu.

 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
17:16 08.06.2021.

Damiano je osvojio simpatije i žena i muškaraca, kako izgleda.

Avatar fidelio
fidelio
15:48 08.06.2021.

A rif je tu i ritam je tu. Sad jel to baš plagijat, može i ne mora biti. Nije da je teško domisliti se ovih sekvenci. Obje pjesme su mi fine rokerice, bolje takve nego nešto istočnije.

Avatar Bujna Plavuša
Bujna Plavuša
17:51 08.06.2021.

Maneskin du dobri dečki, tekst njihove pjesme "Zitti e buoni" u stvari govori protiv droge i kriminala. U refrenu pjevaju "Siamo fuori di testa, ma diversi da loro". U prijevodu: "Poludjeli smo, ali smo dugačiji od njih (dilera i narkomana)" Damiano je rekao da je poruka pjesme da umjetnici mogu biti drugačiji od drugih i bez ekscesa i droge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije