Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraljevsko obraćanje

Charles III. prvi govor nakon stupanja na prijestolje održat će 7. studenog u parlamentu

Kralj Charles III I kraljica  Camilla s balkona pala?e pozdravili okupljene
Foto: Jordan Pettitt/PRESS ASSOCIATION
1/16
20.07.2023.
u 22:00

Dana 7. studenog Charles III. će održati svoj prvi govor otkad je stupio na prijestolje nakon majčine smrti 8. rujna 2022.

Charles III. svoj prvi govor kao monarh održat će 7. studenog. Kralj će tada u parlamentu iznijeti prioritete britanske vlade, rekla je u četvrtak ministrica za veze s parlamentom Penny Mordaunt.

Charles je u svibnju 2022. održao taj govor, zamijenivši svoju majku Elizabetu II. koja je bila bolesna. No tada je još bio prijestolonasljednik. U toj prigodi je sjedio na tronu namijenjenom supruzi, koji je simbolično nešto manji nego kraljev.

Dana 7. studenog Charles III. će dakle održati svoj prvi govor otkad je stupio na prijestolje nakon majčine smrti 8. rujna 2022.

VEZANI ČLANCI:

Britanski monarsi već tradicionalno potanko izlažu u parlamentu zakonodavne planove vlade.

Bit će to vjerojatno zadnji govor prije parlamentarnih izbora koji se trebaju održati iduće godine. Pružit će priliku premijeru Rishiju Sunaku da iznese svoje prioritete prije tih važnih izbora na kojima se vlast smiješi laburistima, nakon 13 godina konzervativne vlasti.

>>VIDEO Veliki povratak u prošlost: Evo kako je izgledao mali Charles tijekom krunidbe pokojne kraljice Elizabete

 

Komentara 2

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
23:40 20.07.2023.

Klaun Čarls će zalamatati ušima te se vinuti u nebesa.

Avatar Stradun
Stradun
13:57 22.07.2023.

Karlo Treći , čekao i dočekao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije