Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEM JE PAVELIĆ?

Bjelogrlić zabranio prikazivanje serije u Hrvatskoj

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/4
08.11.2017.
u 11:55

Znam da publika traži seriju, nadam se da će imati i priliku. Ako su čekali kako će Pavelić biti prikazan, onda mi nisu jasni. Što su mislili, da će biti narodni heroj, izjavio je Bjelogrlić o zabrani emitiranja "Senki nad Balkanom".

Glumac i redatelj Dragan Bjelogrlić zabranio je svoju seriju "Senke nad Balkanom" u Hrvatskoj, prenosi Avaz.ba.

Srpski glumac trenutno je u pregovorima s našim distributerima da kupe njegov triler koji je u kratkom periodu stekao veliku popularnost u regiji i dok se ne postigne dogovor operateri u Hrvatskoj imaju obvezu zatamniti program u periodu kad kanali iz regije emitiraju ovu seriju.

Kako Informer doznaje serija još nije otkupljena za naše tržište zbog određenih povijesnih činjenica koje su obrađene u seriji.

- Bjelogrlić s Hrvatima pregovara o otkupu serije. Dok ne dođe do dogovora zatražio je da se signal Javnog servisa zatamni nedjeljom uvečer kada se serija emitira na RTS-u. Zato je RTS poslao zahtjev operaterima u Hrvatskoj da tako i postupe u vrijeme dok se serija emitira. Ako žele da se serija prikazuje njihovim gledateljima moraju najprije platiti producentu, odnosno Bjelogrliću - tvrdi izvor blizak glumcu i redatelju. Komentari na društvenim mrežama daju naslutiti kako publika želi vidjeti seriju, a i sam Bjelogrlić za Informer potvrđuje kako je zabranio zasad prikazivanje serije u Hrvatskoj te se osvrnuo na to kako gledatelji zamišljaju da je u seriji prikazan Ante Pavelić.

- Zabranili smo je tamo. Znam da publika traži seriju, nadam se da će imati i priliku. Ako su čekali kako će Pavelić biti prikazan, onda mi nisu jasni. Što su mislili, da će biti narodni heroj? - izjavio je Bjelogrlić. 

"Senke nad Balkanom" dramski su triler u kojem ima dosta povijesne fikcije i čija je radnja smještena u burni period s kraja dvadesetih godina prošlog stoljeća. Balkan je prikazan kao prostor u kojem se isprepliću visoka politika, lokalni interesi, kapital, kriminal....

VIDEO: Gdje su nekad poznate TV voditeljice i urednice

Komentara 128

SA
samograd
12:25 08.11.2017.

Kad bi mi u Hrvatskoj dožijeli da bi naš režiser ili glumac ovako reagirali da je u pitanju četništvo!???Rajko Grlić snimi film u kojem pljuje po Hrvatskoj u tom filmu glumi lik koji je glumio Dražu Mihajlovića ,u njihovim novinama je izjavljivao da se ponosi što je glumio četnika,to Grliću na smeta !! I ovaj debos Bjeligrlić je gostovalo u Latinicu kod ćesmea Latina i nas učilo demokraciji i objašnjavalo tko je kriv za rat ,o Aleksandru Berčeku da ne govorim.U Srbiji nema10 % ljudi koji ne simpatiziraju četnike i imaju simpatije za Hrvate .Ova serija naravno služi kako bi se izjednačila krivnja za rat i Srbiju opravdavalo zašto su čini sva zla .

DK
domagoj.kalnicki
12:48 08.11.2017.

Jadan li je to narod kojemu drugi snimaju povijesnne filmove. Uvijek Srbi tumače Hrvatima kakva je bila njihova povijest. A stvarno smo hrpa jada.

Avatar tonci123
tonci123
13:00 08.11.2017.

A dobar PR ovoj seriji... malo galame i zabrane.. a jadni vi i vaša serija...ko će to gledat.... A možda je Nova otkupi posto je vaša sad tv..vi ste je kupili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije