Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslušajte pjesmu „Ona (Radio Edit)“

Auguste - obećavajuće ime na novoj kantautorskoj sceni!

Auguste
PR FOTO
06.05.2014.
u 12:37

Sve popularniji zagrebački duo Auguste, nove uzdanice Dallas Recordsa, predstavile su svoj prvi radijski singl „Ona (Radio Edit)“.

Djevojke su svojim glazbenim pristupom oduševile hvaljenog producenta Tomislava Šuška (Pavel, Vatra) koji je za pjesmu napravio aranžman, te Pavla Miholjevića i Juru Ferinu iz Svadbasa koji su bili zaduženi za mastering, a suradnju s njima djevojke najavljuju i ubuduće.

Bend Auguste nastao je prije dvije godine, a osnovale su ga dvije mlade glazbenice Ivana Lulić i Gordana Marković. Kao duo, njegovale su svoj glazbeni izričaj, nazvan ogoljeni pop, prepoznatljiv po njihovim neuobičajenim vokalnim aranžmanima uz pratnju samo jedne gitare.

Nakon niza raznih projekata i suradnji, Auguste su počele stvarati autorsku glazbu, a s dolaskom bubnjara Jerka Jurina i Tomislava Leke na klavijaturama, Auguste su ušle u novu fazu autorskog stvaranja. Ogoljeni pop zamijenjen je bogatim glazbenim aranžmanima, no i dalje uz njihove prepoznatljive vokalne igre.

Iako je riječ o prvom radijskom singlu, pjesma „Ona“ nije prva pjesma Augusta objavljena na nekom nosaču zvuka. Pjesma „Nije dovoljno“ objavljena je na kompilaciji Bistro na rubu šume koja okuplja regionalnu kantautorsku scenu, dok je akustičnu verziju pjesme „Ona“ Anđelo Jurkas uvrstio na soundtrack koji prati posljednje izdanje njegove knjige „Raspelo“.

Prošlog ljeta Auguste su dobile priliku predstaviti se na Terraneu, a ovu godinu već im je obilježio HR Demo klub, HRT-ov projekt afirmacije mladih glazbenika, u čijem finalu nastupaju 14. svibnja u Tvornici!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije