Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponosni djed

Arsen Dedić: Moja unuka Lu prva je žena u koju sam se zaljubio

dedic
PIXSELL
20.10.2010.
u 21:00

Glazbenik u svojoj osmogodišnjoj unuci prepoznaje sebe jer je vrlo uporna te se divi njezinu likovnom talentu

Kantautor, književnik, pjesnik, skladatelj, interpret, producent, dirigent, svirač, sve je to Arsen Dedić, no ništa od toga ne znači mu toliko koliko uloga djeda u kojoj neizmjerno uživa već osam godina. Vrijeme koje provodi s unukom Lu trenuci su njegove najveće sreće, a osmogodišnja djevojčica i najdraža mu je tema razgovora. Tako je bilo i nakon prekjučerašnjeg Arsenova nastupa u Lisinskom na koncertu “Za jednom kapi čistoga života”.

– Lu je prva žena u koju sam se zaljubio! Ona je prvakinja Balkana u ljepoti i dobroti, a tu sam joj titulu dao ja – s ponosom govori Arsen te nastavlja: – Danas mi rekla, “Deda, sad me pusti jer idem u ozbiljno kino!” Dosad je išla na neke manje promocije i projekcije, a večeras je s roditeljima otišla u kino Europa na Zagrebački filmski festival – otkriva glazbenik oduševljen što je Lu, baš poput njega, vrlo uporna. Muzikalnost obitelji Dedić nije zaobišla ni najmlađu članicu, no njezin djed želio bi da krene drugim putem. 

– Najsretniji bih bio da, ako Bog da, bude slikarica, a mislim da je tim putem i krenula jer predivno crta. Dosta mi je zvuka u kući uz tri glazbene karijerice – kaže Arsen, koji je na koncertu izveo pjesmu nagrađivanog skladatelja klasične glazbe Antuna Tomislava Šabana koja se nalazi na jazz albumu “Za jednom kapi čistoga života”.

– Rijetko izvodim tuđe pjesme, ali to sam napravio iz poštovanja. Nisam više umjetnik iz uvjerenja nego iz usluge, idem po kućama i opslužujem što komu treba – kaže Arsen.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
21:50 20.10.2010.

Arsen lijepo pise pjesme, lijepo ih uglazbljuje, nesto slabije pjeva, a prica svasta!

KR
krilnik2
18:18 21.10.2010.

*Sandra, da mogu da jednom biram, svo ljubav svoju ja bih takvoj dao!* Arsene, zar si zaboravio svoju kcer Sandru i stihove koje si joj ispjevao!

MA
mare0801
07:06 22.10.2010.

pa lijepo je da djed voli unuku,samo se nadam da neće izrastu u neku \"multitalentiranu\" ala Ella Dvornik,kojoj su se isto roditelji divili, pa završila kao redikul.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije