Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRŽALA ŠTRAJK

Alka Vuica svojevoljno napustila bolnicu i poslala Kujundžiću poruku

alka vuica
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
25.11.2019.
u 14:28

Kantautorica Alka Vuica zbog kronične bolesti završila je u bolnici Dubrava, no vrlo brzo ju je svojevoljno i napustila. Naime, Alka nam se požalila na stanje bolnice u kojoj joj je nedostajalo zraka, a poslala je i poruku ministru Kujundžiću.

Kantautorica Alka Vuica prije samo nekoliko dana vratila se iz Maroka, a već su je zadesili zdravstveni problemi. Pratiteljima na Instagramu prije par dana požalila se kako se nalazi u zagrebačkoj bolnici Dubrava. Tamo je završila zbog upale debelog crijeva te će nekoliko dana morati primati antibiotike.

- Bolje sam, vratila sam se kući, i to svojevoljno, ali sam još pod terapijom - otkrila nam je Alka.

Objasnila nam je i što se točno dogodilo. Naime, boluje od kronične bolesti divertikuloze te joj se prije nekoliko dana upalila divertikula u debelom crijevu, zbog čega je bila prisiljena primati infuziju i uzimati antibiotike.

Snimajući video svojim pratiteljima, pokazala je svoj "apartman" u kojemu se liječi ovih dana i požalila se kako je to nekad bila lijepa bolnica te kako bi mogla biti lijepa i sada uz malo održavanja.

- Najgroznije je što se ne mogu otvoriti prozori, već imaju nekakav sustav klima. Ja sam pitala i rekli su mi da se prozori ne mogu otvoriti - kaže nam Alka. Kako je objasnila, u bolnici su joj rekli kako, zbog ranijih slučajeva samoubojstava, nitko nema imbus ključ, a u slučaju da se ipak želi otvoriti koji prozor - netko od bolničkog osoblja treba biti tu u svakom trenutku. 

- Meni je trebalo zraka. Nije mi jasno kako oni održavaju tu klimu. To bih pitala ministra Kujundžića, on je bio ravnatelj KB Dubrava. Kako oni održavaju bolnicu koju nikada ne zrače? Kako je dezinficiraju, izoliraju? - zapitala se.

Prisjetila se i kako joj je otac 2017. preminuo u bolnici na Jordanovcu od bakterija i nikada nisu dobili potpuno objašnjenje.

- Pa ljudima od antibiotika padne imunitet. Ne razumijem da u 21. stoljeću ne postoji sustav da se nekako dezinficiraju bolnice - kaže nam. 

Ispričala nam je i kako joj je sestra rodila u jednoj staroj vojnoj bolnici te kako joj je ona pričala da su se točno u ponoć puštala ultraljubičasta svjetla za dezinficiranje. 

- Stvarno te strah u toj bolnici, strah da ne pokupiš još nešto - požalila se Alka. 

No, iskoristila je priliku pohvaliti osoblje bolnice koji su prema njoj bili vrlo ljubazni. - Osoblje je bilo divno, sve sestre su bile mlade. I doktori, svi su bili divni - kaže. 

U razgovoru se osvrnula i na aktualni štrajk prosvjetara i rekla nam kako ih u potpunosti podržava. 

- Naravno da podržavam, ta bahatost vladajućih koje smo mi izabrali je strašna. Ljudi samo znaju kupovati bolje aute. Nikad se nije ovako živjelo - kaže nam i dodaje da čak ni ono što je Josip Broz Tito sagradio, oni ne mogu održavati.

- Oduvijek sam govorila da nam treba revolucija. Ovo nije demokracija, ovo je vladavina elite pod krinkom demokracije - zaključila je Alka. 

Ključne riječi

Komentara 70

ML
Mlađan
16:26 25.11.2019.

Koliko uplaćuje te u državni proračun, puno usluga i primate.

KA
kasuv
16:16 25.11.2019.

tko je ta gospa,koliko je dosad platila u fond socijalnog i ostalih davanja u rh, od kud jednoj takovoj polupismenoj osobo što se tiće zdrastva da daje bilo kakova mišljenja o bolničkom liječenju, obična ....,niš koristi lp,

DU
Deleted user
16:27 25.11.2019.

Oh, bože! Bakterije uništava UV (ultraljubičasto), a ne IC (infracrveno) svjetlo. To se seki pričinilo u "staroj vojnoj bolnici", pogotovo ako je na ovu, pa je drmnula koju više...Stvarno, danas svatko može prozivati i pljuckati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije