Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi spot

Aleksandra Grdić postala Garavuša požeških Bekrija

aleksandra grdić (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/4
26.08.2010.
u 09:36

- To je legendarna pjesma, meni kao rođenoj Slavonki sjela je na prvo slušanje, mnogo mi znači što ovo radim - kaže vesela Aleks.

KUTJEVO -  Dobro znana tamburaška pjesma autora Miroslava Škore "Garavušo, garava", koju su prije 13 godina na festivalu "Zlatne žice Slavonije" izveli požeški tamburaši Bekrije, dobila je i svoje videoizdanjeu spotu snimljenom u Kutjevu i okolici, a glavnu junakinju pjesme glumi Aleksandra Grdić, misica Hrvatske 2003. Premijera spota bit će na ovogodišnjem požeškom festivalu 2. rujna, na Trgu sv. Trojstva, kad Bekrije imaju koncert sa svojim gostima.

- Pjesma je postala evergreen, svi je sviraju i često zapjevaju, no mi ih podsjećamo da "Garavušu" pjevaju upravo Bekrije - kaže njihov primaš Tomislav Galić i dodaje da će ona biti naslovna skladba na njihovom albumu koji uskoro izlazi.

Po scenariju Mile Ostovića, spot je snimljen u drevnom kutjevačkom podrumu iz 1232. godine, u vinogradima na obroncima Krndije te u Vili Vinkomir, a u prirodnom okruženju korišteni su i konji.

- U spotu ćemo prikazati običaje i tradiciju uzgoja vinove loze, prerade grožđa i kulture pijenja vina - kazao je Milo Ostović koji je i režiser spota.

Virovitičanka Aleksandra Grdić dobro se snašla u ovoj ulozi, istina, prvi put u tamburaškoj pjesmi.

- To je legendarna pjesma, meni kao rođenoj Slavonki sjela je na prvo slušanje i mnogo mi znači da ovo radim - kaže vesela Aleks.

Komentara 3

CR
croatica888
21:14 28.08.2010.

?

Avatar Svećenik
Svećenik
08:53 29.08.2010.

jesu je svi isprobali? ovaj lijevi je ko tomson na početku karijere

CR
croatica888
12:21 29.08.2010.

@svecenik aha, još jedna posrnula (prosrnula) djevica...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije